0:00

Veterani din Republica Moldova, vizită la Prefectura Neamţ, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiVeterani din Republica Moldova, vizită la Prefectura Neamţ, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiUn grup format din 7 veterani de război din Republica Moldova, însoţiţi de preotul paroh Petru Munteanu (Săvineşti) şi de primarul acestei comune, Daniel Horciu, au vizitat, luni, 28 noiembrie, Prefectura Neamţ, potrivit unui comunicat de presă al instituţiei.

Ei au fost primiţi de prefectul judeţului, Niculina Dobrilă şi de subprefectul Iulian Jugan.

„Veteranii au luptat în războiul de pe Nistru (1991-1992), un capitol tragic din istoria poporului moldovean pornit de la  un conflict între mişcarea de eliberare naţională din Republica Moldova şi forţele din regiunea transnistreană a republicii”, se precizează în comunicat.

Grupul a vizitat Mănăstirea Putna şi a trecut şi pe la Parohia „Sfinţii Voievozi” din Săvineşti. Ulterior, veteranii se vor îndrepta spre Alba Iulia, pentru a fi prezenţi la sărbătoarea Marii Uniri de la 1 Decembrie. Aveau două steaguri tricolore care, după cum au precizat ei, i-a însoţit şi motivat pe frontul de luptă din 1992.

„Ne bucură  vizita dv la instituţia noastră şi mai ales motivul pentru care sunteţi în România, acela de a vă prinde în hora unirii de la Alba Iulia. Vă dorim să ajungeţi cu bine acolo şi să nu uitaţi să păstraţi vie memoria şi onoarea celor care şi-au jertfit viaţa pentru idealurile naţionale ale ambelor state. De asemenea, vă doresc sănătate, putere, să vă implicaţi în viaţa societăţii şi să faceţi şi de acum înainte lucruri bune, atât pentru binele dv cât şi al generaţiilor viitoare”, a declarat prefectul Niculina Dobrilă.

La rândul lui, subprefectul Iulian Jugan l-a felicitat pe părintele Petru Munteanu pentru perseverenţa cu care, de ani de zile, prin acţiunile întreprinse păstrează vii relaţiile cu fraţii de peste Prut. (ZCH NEWS; FOTO: Prefectura Neamţ)

Articolul precedentVitezoman „în cascadă” pe „Șoseaua morții”: 120 km/h şi 138 km/h!
Articolul următorSe opreşte apa la Săvineşti!
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.