ACTUALIZARE 2: Numărul persoanelor decedate în tragedia din clubul “Colectiv” a ajuns, sâmbătă seara, la 41, după ce alte două persoane rănite în incendiul de săptămâna trecută au murit la Spitalul “Floreasca” și Spitalul “Bagdasar-Arseni”. Informațiile privind cele două decese au fost confirmate, pentru Agerpres, de reprezentanți ai celor două spitale. Numărul de persoane decedate în cursul zilei de sâmbătă a crescut astfel la 9, dintre care 7, la spitale din București, iar două, după ce au fost transferate în Olanda. (ZCH NEWS)

ACTUALIZARE 1: Încă un pacient internat la Spitalul de Arși a murit sâmbătă, 7 noiembrie, a declarat, pentru Agerpres, directorul medical al instituției, Cristian Nițescu. Potrivit acestuia, decesul a survenit la ora 14:50. La Spitalul de Arși din Capitală mai muriseră alți doi pacienți în cursul dimineții de sâmbătă. În total, numărul pacienților decedați în urma incendiului din Club “Colectiv” a a ajuns la 39. Șapte răniți au decedat, în cursul zilei de sâmbătă, cinci dintre aceștia la spitale din România, iar doi, după ce au fost transferați în Olanda. (ZCH NEWS)

ŞTIRE INIŢIALĂ: Bilanțul tragediei din Club Colectiv a crescut la 38 de morți, informează Agerpres, citându-l pe premierul interimar Sorin Cîmpeanu.

Dintre cei 16 răniți din incendiul de la clubul “Colectiv”, care au fost transportați în cursul nopții trecute în străinătate, doi au decedat, a declarat, sâmbătă, premierul interimar. El a mai precizat că este vorba despre un pacient român și unul italian.

“Pot să vă spun că unul a decedat în salvare, în drum spre spital, și celălalt, care a fost resuscitat într-o primă fază, a decedat în spital”, a spus Cîmpeanu.

“Astăzi dimineață, au decolat cele două avioane, unul către Rotterdam și unul către Bruxelles. La bordul avionului către Rotterdam au fost 5 pacienți intubați și alți 3 neintubați. La bordul avionului către Bruxelles, 3 pacienți intubați și ventilați și alți 5 neintubați. Avionul de la Rotterdam a ajuns primul. La sosire, toți pacienții… și chiar am primit mesaje că au sosit toți pacienții ok, după care am primit mesaje, ulterior, în care ne-au zis ca s-a agravat starea la 2 dintre ei, intrând chiar în stop cardiac. Unul în ambulanță și chiar un medic de la noi a continuat drumul cu el la spitalul din Rotterdam sub resuscitare, s-a încercat la spitalul din Rotterdam în continuu resuscitarea lui, dar fără absolut niciun succes. Celălalt pacient s-a întâmplat după ce a plecat și la sosire la spital, unde s-a încercat resuscitarea, am fost anunțați de către autoritățile olandeze că este sub resuscitare și ulterior declarat decesul”, a arătat secretarul de stat Raed Arafat.

El a adăugat că ambii pacienți aveau leziuni grave și au intrat în stop cardiac.

“Ambii pacienți aveau leziuni grave și, din cauza leziunilor de inhalare, nu numai din cauza arsurilor, și așa cum în țară am avut 4 decese azi dimineață care au apărut brusc la 4 pacienți, deci stopuri cardiace, din păcate acești doi pacienți au intrat în stop cardiac la un anumit moment. Deci, unul pe timpul transportului, unul la sosire la spital”, a explicat Arafat.

De asemenea, Cîmpeanu a arătat că tot sâmbătă alte 4 decese au fost confirmate la spitalele din București: două la Spitalul de Arși, unul la Spitalul Universitar și altul la Spitalul Floreasca.

Sorin Cîmpeanu a mai spus că în România mai sunt 107 persoane spitalizate, dintre care 48 sunt în stare gravă și critică. (ZCH NEWS; FOTO: Mihai Dăscălescu – Mediafax)

Articolul precedentEfectul “Colectiv”: Steaua joacă cu FC Botoşani la… Cluj! Naţional Arena nu are autorizaţie de la pompieri!
Articolul următorLIGA A II-A: Ceahlăul – Berceni 1 – 0
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.