O povară pentru situația financiară a Companiei Județene Apa Serv Neamț SA și una dintre cele mai importante acuze aduse lui Cătălin Dughir o reprezentau corecțiiile financiare cerute de Ministerul Fondurilor Europene la proiectul European derulat de companie. Mai ales că aceste corecții înseamnă, în general, bani pentru lucrări care nu erau incluse la finanțare în program și despre care se poate presupune că reprezentau probleme la nivelul managementului de proiect. Suma, importantă în contextual crizei financiare actuale era de 3.361.175.50 lei și Apa Serv a ajuns cu contestația până la Inalta Curte de Casație și Justiție, după ce la Bacău nu a avut câștig de cauză.

La instanța bucureșteană a fost casată sentința data de Curtea de Apel Bacău iar cauza a fost transmisă spre rejudecare.

Decizia mai dă o gură de oxigen societății nemțene, care are mari șanse să scape de cea mai mare parte a corecțiilor financiare. Cum biroul de presă al companiei a trmis doar informări cu privire la debransări, facem noi oficiul de a da această știre. mai ales că îi face un bine actualului director, chiar dacă îl disculpă, cel puțin deocamdată, pe Dughir. (V.B.)

Articolul precedentAgentul Cănărău recidivează în fața a două Guverne: Protest fără autorizație și fără sancțiuni
Articolul următorSorin Grindeanu la Piatra Neamț: Dialog constructiv România – Moldova
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.