0:00

Ventilatoarele axiale și ghidul alegerii, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiSezonul cald este cel care vine asociat adesea cu disconfortul termic, drept urmare impune achiziția unor ventilatoare pentru a echilibra temperaturile resimțite. În schimbul celor casnice, ventilatoarele axiale ar putea fi o alternativă mai bună, întrucât prezintă putere mai mare, oferind un debit mai mare de aer.

Pentru a realiza o alegere optimă de ventilator axial există nevoia de a determina toate aspectele referitoare la aceste produse, raportate la nevoile utilizatorilor. Iată și un succint ghid despre acestea.

Tipul de ventilatoare

Ventilatoarele axiale sunt clasificate în 3 mari categorii, de la cele de perete, la cele de tubulatură și nu în cele din urmă cele de tavan.  În ceea ce privește cele de perete, acestea prezintă avantajul de a se monta ușor. Au un design conceput de așa natură încât să ofere și un aspect plăcut și la montaj să nu fie nevoie de spargerea zidurilor.

Cele de tubulatură, așa cum și numele spune, au nevoie de un sistem de acest gen. Sunt special concepute pentru a fi integrate astfel, având de regulă capacități foarte mari la volum de aer împrospătat.

Iar când vine vorba de cele de tavan, acestea ventilează într-un timp scurt, acționând prin împingerea aerului cald de sus în jos.

Capacitatea ventilatoarelor

Capacitatea unui ventilator se raportează la debitul de aer produs, în interval de o oră. Pe cât este de eficient, ține și de asocierea unui ventilator optim pentru o anumită suprafață. În acest sens, se consideră util un calcul referitor la debit: acesta trebuie să fie egal cu produsul dintre volumul camerei și numărul de cicluri de aer necesare.

În spații private, personale precum o cameră ce nu este prea circulată, vor fi necesare în medie 4 schimburi de aer. Această necesitate este tot mai mare cu cât zona este tot mai intens frecventată – spații extinse precum un bar spre exemplu.

Zgomotul contează

Nu în cele din urmă, un utilizator în căutarea unui ventilator axial trebuie să se preocupe de zgomot. Cu alte cuvinte ce compromis se face în numele unei bune ventilări? Din fericire, piața de profil este vastă și ofertantă într-atât încât să se găsească opțiuni bune.

La fel ca și zgomotul produs de electrocasnice spre exemplu, există acel indicator care arată cât de poluant este un produs din punct de vedere fonic. Este de preferat ca un ventilator axial să nu depășească pragul de 50dB. Mai cu seamă pentru că unele spații pot fi cele de muncă, birouri, mult zgomot înseamnă un disconfort secundar.

Pentru o alegere optimă braco-ventilatoare.ro propune propria gamă de ventilatoare. Acest producător poate executa si modele la comandă, în funcţie de necesităţile variate ale clienţilor. Cert este că propunerea aici vizează o capacitate mare, cu debit de până la 20.000mc/h. Cu o echipă de experţi bine definită, Braco asigură consiliere de asemenea. Ofertele sunt personalizate, pentru că nevoile sunt diferite, iar instalarea unui ventilator este de asemenea alta de fiecare dată, în functie de spaţiul disponibil şi de activităţile desfăşurate.

Cei interesaţi pot accesa pagina mai sus menţionată pentru gama de oferte şi toate detaliile necesare.

Articolul precedentTariful taxi la Piatra Neamţ: 2,5 lei kilometrul, Consiliul Local dixit!
Articolul următorDrumurile din Moldova: zăpadă frământată și viscol la sol