Direcția Regională Drumuri și Poduri Iași anunță că, în acest moment, pe drumurile din județele Moldovei se circulă în condiții de iarnă.

Carosabilul e umed, cu până la 2 cm de strat de zăpadă frământată în județele Botoșani, Suceava și Vaslui, chiar mai puțin în Bacău, Iași, Galați, Neamț și Vrancea. În rest, drumurile sunt uscate, doar porțiuni restrânse fiind umede. Cerul este acoperit în majoritatea județelor regiunii, cu ninsori slabe înregistrate în Suceava și Neamț.

În schimb, se înregistrează vânt puternic și viscol la sol, în județele Vrancea, Suceava și în zona Roman (Neamț). Pe parcursul nopții de 27/28 februarie, pe drumurile naționale din administrarea DRDP Iași s-a acționat cu un total de 198 de autoutilaje și s-au răspândit 922,315 tone material antiderapant. Momentan, se acționează cu 119 autoutilaje”, informează Direcția.

DRDP Iași se declară pregătită să intervină pentru deblocarea drumurilor din sudul regiunii. De altfel, noaptea trecută, din cauza viscolului puternic la sol, au fost probleme în Vrancea, unde s-a și închis circulația, temporar, pe DN 2N, între km 8 și 17, care leagă Bogza de Dumbrăveni, dar și pe DN 23B Măicănești – Ciorăști, între km 0-1.

Sunt singurele drumuri naționale din totalul de peste 3.400 de km aflați în administrarea noastră care au impus aceste restricții, în situațiții cu totul deosebite. Viscolul la sol înregistrat în această zonă ne-a determinat să închidem două sectoare de drum pe sectoare cât mai restrânse, după ce ne-am asigurat că nu există vieți omenești în pericol sau mașini blocate pe traseu. În aceste condiții, solicităm înțelegere din partea riveranilor, pe care îi asigurăm că vom interveni pentru deblocarea tronsoanelor afectate de zăpezi în cel mai scurt timp posibil și când condițiile meteo vor permite”, a declarat Ovidiu Mugurel Laicu, director general regional al DRDP Iași.
Direcția stă la dispoziția participanților la trafic pentru orice informaţii despre starea drumurilor naţionale din zona Moldovei, prin Dispeceratul său deschis în regim de permanenţă – tel. 0232/213.168. Informaţii actualizate despre starea vremii şi a carosabilului pot fi obţinute şi de la Dispeceratul CNAIR, la telefon 021/264.33.33; 021/9360, precum şi de pe paginile web, www.drdpiasi.ro, respectiv www.cnadnr.ro. (ZCH News)

Articolul precedentVentilatoarele axiale și ghidul alegerii
Articolul următorAsociația Drumurile Bistriței anunță deschiderea apelurilor de selecție pentru dezvoltarea activităților agricole și investiții
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.