pietricica turism

muncitori 03

Veniturile obținute de zilieri nu vor fi luate în calcul la stabilirea ajutoarelor sociale. Prevederea apare într-un act normativ publicat recent în “Monitorul Oficial”. Noile dispoziții ar urma să intre în vigoare în vara acestui an. Mai precis, conform noilor reglementări ce vor intra în vigoare în 17 iunie, la stabilirea venitului net lunar NU se vor lua în considerare nici veniturile obținute din activitățile desfășurate de zilieri.

“Veniturile realizate de persoanele fizice apte de muncă din familiile beneficiare de ajutor social din activități necalificate cu caracter ocazional nu se iau în considerare la menținerea dreptului de ajutor social”, se precizează în expunerea de motive a legii.

Potrivit celor mai recente date furnizate de Inspectoratul Teritorial de Muncă Neamț, în 2013 au fost înregistrați 6.567 de zilieri care au lucrat, cu preponderentă, în domenii precum agricultura, silvicultură, întreținere și curățenie sau manipulări de mărfuri. Potrivit Agenţiei Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (AJPIS) Neamţ, în prezent există peste 18.000 de persoane din judeţul Neamţ care beneficiază de diferite ajutoare financiare de la stat. (I. HAGI-STAN)