0:00

VASLUI: Spital obligat să acorde retroactiv 88.000 de tichete de masă, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiSpitalul de Urgenţă din Bârlad este obligat de Curtea de Apel Iaşi, printr-o sentinţă definitivă şi executorie, să acorde retroactiv peste 88.000 de tichete de masă unui număr de 630 de salariaţi, membri de sindicat, care au dat în judecată unitatea medicală după tăierea acestui drept, notează gandul.info. Cei 630 de salariaţi ai Spitalului de Urgenţă din Bârlad, membri ai Sindicatului „Sanitas” Vaslui, au câştigat în instanţă, printr-o sentinţă definitivă, procesul intentat conducerii unităţii medicale după ce aceasta a decis, în martie anul trecut, sistarea acordării tichetelor de masă. Astfel, Curtea de Apel Iaşi a obligat Spitalul de Urgenţă din Bârlad să acorde retroactiv tichetele de masă din perioada martie-octombrie 2014, ceea ce înseamnă că fiecare salariat are de primit, în medie, 140 de tichete de masă.

„Chiar dacă am avut câştig de cauză şi în prima instanţă, nu au lipsit emoţiile la Curtea de Apel Iaşi, care ar fi putut crea un precedent printr-o hotărâre nefavorabilă, având în vedere că mai avem şi alte procese pe rol. Acum aşteptăm să ne fie comunicată hotărârea, pentru a fi pusă în aplicare. Nu cred că vom avea probleme, în condiţiile în care conducerea Spitalului din Bârlad a înţeles încă de la pronunţarea Tribunalului Vaslui că este un drept legal al salariaţilor, drept dovadă fiind reluarea acordării tichetelor de masă din decembrie anul trecut”, a declarat, marţi, 7 aprilie, liderul Sindicatului „Sanitas” Vaslui, Daniela Clătinici.

Numărul total al tichetelor care trebuie acordate retroactiv de Spitalul de Urgenţă din Bârlad depăşeşte 88.000, valoarea acestora ridicându-se la 790.000 de lei.

Articolul precedentNEAMŢ: Postul dus la extreme
Articolul următorNEAMŢ: Turneu de calificare la europenele de handbal feminin U19, la Roman
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.