0:00

VASLUI: Beat în Vama Albiţa!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPolițiștii de frontieră, care își desfășoară activitatea pe raza județului Vaslui, au depistat în trafic doi bărbați conducând autoturisme, deși consumaseră băuturi alcoolice, se precizează într-un comunicat ITPF Iaşi.

* În data de 08 martie a.c., în jurul orei 20.00, la P.T.F. Albița/ I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control, pentru a ieși din țară, conducând un microbuz marca Mercedes Sprinter, înmatriculat în Irlanda, Ion C., cu dublă cetățenie, română și Republica Moldova, în vârstă de 39 de ani. Cu ocazia controlului de frontieră, polițiștii de frontieră au constatat faptul că Ion C. se află sub influența băuturilor alcoolice și emană o puternică halenă alcoolică. Cetățeanul în cauză a fost condus de către un echipaj din cadrul S.P.F. Huși, la Poliția Municipiului Huși, unde a fost testat cu aparatul DRAGER ALCOTEST 8510RO, rezultatul fiind de 0.65 mg/ l în aerul expirat, ulterior, fiind condus și la secția Primiri Urgențe din incinta Spitalului Municipal Huși, unde i-au fost recoltate probe biologice, în vederea stabilirii exacte a alcoolemiei din sânge. În cauză a fost întocmită lucrare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibație alcoolică de peste 0,80 mg /l alcool pur în sânge.

* În data de 07 martie a.c., în jurul orei 19:00, polițiști de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Berezeni, pe timpul executării unei misiuni de Post Control pe comunicația Huși-Murgeni, în loc. Lunca Veche, județul Vaslui, au făcut semnal regulamentar pentru a opri în trafic un autoturism marca Audi, înmatriculat în județul Constanța, conducătorul auto refuzând să oprească. Polițiștii de frontieră au informat coordonatorul turei serviciu, acesta din urmă dispunând ca un alt echipaj care se întorcea din misiune să oprească autoturismul respectiv. După cea de-a doua încercare nereușită de a opri regulamentar, în trafic, autoturismul marca Audi, s-a procedat la urmărirea autoturismului, reușindu-se oprirea acestuia după aproximativ 7 km, în loc. Vetrișoaia, jud. Vaslui. În urma legitimării conducătorului auto, s-a constatat că acesta se numește Eugen C., este cetățean român, are 30 de ani, domiciliază în București și că emană o puternică halenă alcoolică. Polițiștii de frontieră l-au sancționat contravențional pe Eugen C. cu amendă în valoare de 1.500 lei pentru refuz de legitimare. Concomitent, a fost informat Postul de Poliție Vetrișoaia, polițistul care s-a deplasat la fața locului urmând a lua măsurile legale care se impun.

Articolul precedentVASLUI: Pe graniţă, fără permis de conducere
Articolul următorNEAMŢ: Primăria Piatra Neamţ duce cultura Cucuteni la Târgul de Turism
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.