targ turism 2015 01La sfârșitul acestei săptămâni, municipiul Piatra Neamț va fi prezent la cea de-a 33-a ediție a Târgului de Turism al României de la ROMEXPO, București. Acesta este cel mai mare eveniment național din industria turismului ce oferă oportunitatea promovării ofertei turistice direct către potențialii turiști, cât și agențiilor de turism și turoperatorilor.

La această ediție va fi prezentată oferta pentru sezonul cald ce include ștrandul municipal, telegondola, dar și traseele montane, fie ele pentru drumeție sau pentru mountain bike.

Ca noutate, la această ediție, printr-un parteneriat cu Asociația Neokoolt, o parte importantă a standului va fi dedicată Culturii Cucuteni. În Piatra Neamț există singurul muzeu din țară dedicat Culturii Cucuteni; în 2015 celebrăm 10 ani de la inaugurarea acestui muzeu ce se afla în ansamblul Curții Domnești.

Cultura Cucuteni este o civilizație care își are “leagănul” pe aceste meleaguri și precede civilizația Sumerului și Egiptului Antic cu aproximativ 2.000 de ani

În cadrul standului  municipiului Piatra-Neamț va fi prezent și sculptorul Iulian Gorea, care va promova unicitatea acestei culturi prin realizarea din lut, a obiectelor specifice acestei civilizații.

Asociația Neokoolt va prezenta câteva filme de promovare a municipiului, realizate de Ovidiu Slătineanu.

targ turism 2015 02

 

 

 

 

 

 

 

targ turism 2015 03

Articolul precedentVASLUI: Beat în Vama Albiţa!
Articolul următorVASLUI: Cu maşini de spălat fără acte peste graniţă
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.