pietricica turism

Primarul comunei Girov s-a reîntors la serviciu după ce ”a stat pe tușă”, prin ordinul fostului prefect George Lazăr, timp de aproape trei luni. Vasile Olaru a fost repus în funcție de actualul prefect Vlad Angheluță, prin ordin al prefectului, iar decizia a avut la bază două motive: crearea unei stabilități la Primăria Girov și lipsa unui răspuns al instanței de judecată în privința suspendării primarului de către ex-prefectul Lazăr, tot prin ordin, la data de 03.03.2014.

Potrivit ordinului semnat de Vlad Angheluță, emis pe 14 mai și cu aplicabilitate din 15 mai, ”se suspendă aplicarea ordinului nr. 47/03.03.2014 privind încetarea de drept a mandatului primarului comunei Girov, începân cu 15.05.2014 și până la soluționarea printr-o hotărâre definitivă și irevocabilă a cererii de anulare act administrativ ce face obiectul dosarului nr. 1337/103/2014, aflat pe rolul Tribunalului Neamț”.

”Ordinul a fost emis în baza unui referat de legalitate și am luat această decizie pentru a înlătura starea de instabilitate de la Girov dar și din cauza faptului că instanța trebuia să dea un răspuns în 30 de zile și nu l-a dat. Sarabanda schimbării primarilor dar și tot ceea ce s-a întâmplat la Primăria Girov în ultima perioadă a creat o stare de instabilitate, ca atare, având bază legală, am emis acest ordin”, a declarat prefectul Angheluță.

Primarul Vasile Olaru și-a preluat fotoliul dar și biroul din sediul primăriei Girov încă de la primele ore ale dimineții de joi, 15 mai.

”M-am întors la serviciu joi dimineața, începând cu ora 8. Am preluat biroul și toate efectele care aparțin primarului. Domnul Sarion va rămâne în continuare viceprimar, să vedem cât îl va lăsa Consiliul Local să rămână în această funcție căci știți cum este la Girov. Nu am gânduri de răzbunare, activitatea în Primărie își desfășoară cursul normal”, a declarat Vasile Olaru. (I. CĂLIN)