Biblioteca Judeţeană „GT Kirileanu” Neamţ vă invită, vineri, 17 martie, cu începere de la ora 13:30, în Sala „Cupola”, la lansarea volumului „Copiii războiului”, de Varujan Vosganian, recent apărut la Editura Polirom din Iaşi.

„Autor al volumului «Cartea șoaptelor – epopee a secolului XX» și, în același timp, carte identitară pentru poporul armean, tradus în peste 15 limbi și premiat în țară și peste hotare, Varujan Vosganian revine la Piatra-Neamț cu o nouă lecție de istorie, elegant înveşmântată literar”, precizează organizatorii.

Participanții vor putea obține autografe din partea autorului. Despre literatura lui Varujan Vosganian și cel mai recent volum al său vor vorbi scriitorii Adrian Alui Gheorghe, Adrian G. Romila și Vasile Spiridon.

„Varujan Vosganian este unul dintre numele reprezentative ale literaturii actuale, în acelaşi timp un personaj al vieţii publice din România. Cărţile pe care le scrie interpretează cu luciditate şi fantezie epică momente simbolice din istoria noastră recentă. În romanul cel mai recent, «Copiii războiului», este surprinsă drama individului care, după al doilea război mondial şi după prefacerile ideologice din societatea noastră nu mai găseşte libertatea nici în societate, dar, mai grav, nici în sine”, a declarat Adrian Alui Gheorghe, directorul Bibliotecii Județene. (ZCH NEWS)

Articolul precedentMiercuri, 15 martie: 8 străzi fără apă la Târgu Neamţ
Articolul următorAndrei Apostol (CSM Ceahlăul), „uşurat” de 200 de euro în Tunisia!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.