După ce a strălucit în meciul de debut cu Irak (a înscris și a dat și două pase de gol) la turneul internațional de minifotbal din Tunisia, lui Andrei Apostol, căpitanul echipei de fotbal CSM Ceahlăul Piatra Neamţ, i-au dispărut 200 de euro din camera de hotel.

„Vineri, am susținut primul meci și am avut o zi superbă cu toții, câștigând cu 6-0. Sâmbătă dimineață, când m-am uitat în portofel nu mai aveam niciun ban. 200 de euro mi-au fost furați, așa bănuiesc eu, de cei care făceau curățenie în hotel, altcineva nu avea cine și puțin acolo mi s-a dus cheful de joc. Psihic m-a afectat povestea asta pentru că în finală nu m-am putut concentra cum trebuie”.

România a câștigat turneul din Tunisia, după ce, în ultimul act, a dispus de Ungaria cu 3-1 (1-1), după prelungiri. „Per total, pentru mine a fost o competiție reușită, deoarece am reușit să influențez scorul și în primul meci și în cel cu Portugalia (2-1) din semifinale. Erau vreo 25 de grade, dar bătea puțin vântul. Păcat că nu am dat randamentul dorit și în finală. Eu nu mă așteptam să fiu selecționat, deoarece sunt un fotbalist care joacă pe teren mare”.

Andrei Apostol a povestit și cum a ajuns să facă parte din naționala de minifotbal a României. „În pauza de iarnă m-a chemat cineva la un turneu de minifotbal la Iași. Și am zis să mă duc, că oricum o să alerg, o să mă mai antrenez și am prins un meci extraordinar contra unei echipe cotate foarte bine pe care am învins-o cu 4-2 și m-a văzut cineva din cadrul federației și astfel m-au chemat ulterior la lot”.

Jucătorul pietrean a fost mezinul lotului tricolor, fiind singurul fotbalist originar din Moldova convocat pentru acest turneu internațional. „Nu cunoșteam pe nimeni de la echipă însă m-am înțeles bine cu toți băieții. Eu eram singurul dintre ei care nu aveam nicio legătură cu minifotbalul. La minifotbal eu mă duceam doar așa cu prietenii. Cei de la națională aveau scheme la cornere, la aruncările de la margine, făceau rotații între ei. Și cu domnul antrenor m-am înțeles bine, chiar m-a felicitat după primul meci, nu cred că se aștepta să joc atât de bine”.

La revenirea în țară, Andrei Apostol a avut parte de o surpriză plăcută. „Am făcut escală la Frankfurt vreo 5 ore și înainte să ne îmbarcăm, secretarul federației a venit și mi-a dat 200 de euro. «Nu vrem să pleci supărat acasă», mi-a spus. Dacă mi i-ar fi dat înainte de finală, probabil aș fi jucat mult mai bine”.

Un nou turneu de pregătire a naționalei de minifotbal va avea loc în luna aprilie la Râmnicu Vâlcea. „Acolo vor merge și alți jucători noi dar și o parte din cei care am câștigat acum în Tunisia. Pentru turneul final al Campionatului Europen, de la Brno, din Cehia, programat între 9 și 18 iunie, vor fi opriți doar 15 jucători„, a mai spus Andrei Apostol. (Ana MOISE; FOTO: CSM Ceahlăul – Fans 2016)

Articolul precedentVarujan Vosganian aduce „Copiii războiului” la Biblioteca „Kirileanu”
Articolul următorTeatrul Tineretului, week-end cu 5 spectacole!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

1 COMENTARIU

Comments are closed.