reclama autocenter

Vasile Miriuta va prelua Ceahlaul

Vasile Miriuță, noul antrenor al Ceahlăului, va produce câteva mutații importante la nivelul echipei pietrene. Toată suflarea fotbalistică pietreană speră ca aceastea să fie de bun augur, întrucât timpul de pregătire până la reluarea campionatului este foarte scurt. În primul rând, noul tehnician va veni cu un preparator neamț, dar, se pare că va aduce și câțiva jucători din Germania, odată cu instalarea pe banca tehnică a Ceahlăului.

Miriuță va decide lotul

Caracterizat de Vasile Vamanu ca fiind un fotbalist emblematic pentru țara noastră, Vasile Miriuță, este soluția la care diriguitorii Ceahlăului au apelat pentru a pregăti un sezon în care criza financiară își va pune din nou amprenta asupra bugetului. Miriuță este un jucător emblematic pentru România. Luați în calcul echipele pe unde a jucat, iar, dacă vreți un răspuns la întrebarea de ce nu a jucat în naționala României, este pentru că a evoluat sub culorile Ungariei, având dublă cetățenie. El poate veni din Germania cu o altă mentalitate de pregătire și antrenamente, iar tot ceea ce-i trebuie sunt niște meciuri amicale unde să-și formeze un prim 11 și să-și definitiveze un lot de jucători”, a declarat fosta glorie a Ceahlăului și a fotbalului românesc, Vasile Vamanu. Conducerea administrativă a Ceahlăului, a demarat deja tratativele cu jucătorii aflați la final de contract. Va pleca sigur, așa cum anticipam, Antonio Moreno, spaniolul venit liber de contract toamna trecută și care spre finalul sezonului a fost accidentat, care mai mult a încurcat socotelile în linia defensivă a pietrenilor, decât să-i dea încredere lui Alexandru Ichim, așa cum s-a spus inițial că va fi. Mijlocașul Ionuț Bădescu, la 35 de ani, va fi decanul de vârstă al Ceahlăului pentru încă un sezon în Liga I. Indiferent de antrenor, mijlocul terenului rămâne punctul sensibil al unei echipe, iar experiența lui Bădescu poate avea un rol determinant în jocul Ceahlăului. Fundașul Daniel Barna nu dorește să continue contractul cu Ceahlăul, deși declara la finalul sezonului trecut că se simte bine la Piatra Neamț. Se pare că Barna vrea un contract substanțial, pe care conducerea Ceahlăului nu i-l poate asigura. La Ceahlăul va reveni fundașul Andrei Țepeș, cel care a cunoscut marea bucurie a promovării cu cei de la FC Botoșani, unde a fost împrumutat. A jucat în retur sub comanda lui Cristi Popovici, în toate meciurile, dar va fi prezent pe data de 17 iunie la reunirea lotului nemțean. Noul antrenor Vasile Miriuță va decide dacă Țepeș va fi transferat definitiv la FC Botoșani, sau face parte din planurile sale pentru reformarea echipei. La capitolul „despărțiri”, Lepmets, Tolimir și Lukanovic vor fi lăsați să-și caute alte angajamente. Vasile Miriuță va veni la Ceahlăul cu jucători din Germania, urmând ca lotul să se va definitiveze în cantonamentul deja acontat în Slovenia, unde vor ajunge mai mulți jucători în probe, prioritatea zero fiind un atacant de calibrul lui Golubovic.

Echipe de top pentru testele Ceahlăului

Viorel Măstăcăneanu, președintele Consiliului de Administrație al Ceahlăului, anunța săptămâna trecută un cantonament atractiv, cu câteva „echipe bunișoare”, în Slovenia. Ceahlăul are deja întocmită o listă atractivă de meciuri amicale în care apar nume de echipe puternice din Europa, semn că Gheorghe Ștefan, președintele de onoare al pietrenilor, nu vinde echipa, așa cum a anunțat în finalul sezonului trecut, ci este decis să dea lovitura în campionatul următor, pe care-l vrea pregătit ca la carte. Cel mai important dintre adversari se anunță a fi Rubin Kazan (amicalul se va juca pe data de 7 iulie), echipa care a terminat pe locul 6 în Rusia și va juca în Europa League. Lista jocurilor deja perfectate în cantonamentul din Slovenia mai cuprinde partide cu Vorskla Poltava (locul 12 în sezonul trecut, în prima ligă din Ucraina) și Volyn Lutsk (locul 1), dar şi polonezii de primă divizie de la Górnik Zabrze (locul 5 la finalul campionatului trecut). Meciurile cu ucrainienii și polonezii vor avea loc pe 3, 5 și 12 iulie. „Mai avem promisiuni pentru încă două confruntări în Slovenia, tot cu echipe de primă ligă, din Turcia, Bulgaria și Rusia“, a declarat Viorel Măstăcăneanu, președintele Consiliului de Administrație al FC Ceahlăul.

Amicalul de prezentare în discuţie

După ce jucătorii din lotul Ceahlăului se vor fi adaptat la efort, preț de două săptămâni, după reunirea oficială, va fi programată deplasarea în Slovenia. Cantonamentul din Slovenia este stabilit a se desfășura între 1 și 13 iulie, campionatul urmând a debuta o săptămână mai târziu după revenirea lotului la Piatra Neamț. Probabil va mai fi loc de un amical de prezentare a lotului și a echipei tehnice conduse de Vasile Miriuță, care va fi ajutat, din câte a spus Viorel Măstăcăneanu, tot de Costel Ilie și Radu Lefter. Vă reamintim că reunirea lotului este stabilită pentru ziua de luni, 17 iunie. Ceahlăul se va deplasa în Republica Moldova pentru un amical cu Zimbrul sau Dacia Chișinău pe data de 27 iunie. În program mai poate fi inclusă încă o partidă amicală cu o formație nou-promovată în prima divizie din Rusia. „Nu știm cine va fi, Tom Tomsk sau FC Ural“, a precizat Viorel Măstăcaneanu. Oricum, se anunță o vară „fierbinte” pe Borzoghean.

Cristi SOROCEANU

FOTO: Gelu CRĂCANĂ

Articolul precedentTradițiimoldovenești.ro promovate pe trotuar
Articolul următorZiua eroilor sărbătorită la Piatra Neamț

1 COMENTARIU

Comments are closed.