reclama autocenter

lumanari

* „Donaţii şi sponsorizări primim de sărbători, dar nu putem sta cu mâna întinsă un an întreg pentru a ne acoperi necesităţile”, a declarat Elena Damian, președinte al ASCHFR Roman

De pe 10 februarie și până pe 30 martie, copiii și părinții de la Asociația Copiilor cu Handicap Fizic din România – filiala Roman au pregătit o expoziție cu vânzare de lumânări decorative parfumate. Cu îndemnul “Parfumul meseriei uitate”, oamenii de bine sunt invitați să cumpere, pentru Sf. Valentin sau 8 martie lumânări decorative cu arome de orhidee, gardenie, brad, vanilie sau crizanteme. Scopul acestei acțiuni este de a strânge suficienți bani pentru ca Asociația să poată angaja un kinetoterapeut care să-i ajute pe copii să intre într-un program constant de recuperare.

“Mămicile copiilor membri ai asociației au găsit o soluție pentru a strânge fonduri și să angajeze un kinetoterapeut. Fiecare lucrează în timpul liber lumânări parfumate şi decorative, care sunt, apoi, vândute. Banii adunaţi sunt colectaţi într-un fond special, din care va fi plătit salariul kinetoterapeutului. Lumânările pot fi realizate la comandă, cu aroma dorită sau cu un model anume şi nu costă mult, de la 2 la 10 lei, în funcţie de dimensiuni şi de decoraţii. Este o soluţie la care am ajuns după ce una dintre mămicile membre ale asociaţiei a învăţat acest procedeu. Nu este foarte complicat, este nevoie de foarte multă răbdare, de simţ artistic şi de materiale, pe care noi le-am comandat de pe internet. Avem avantajul că fiecare poate lucra de acasă şi că, în timpul în care se usucă, de exemplu, o lumânare, putem să facem şi altceva. Toţi copiii care sunt membri ai asociaţiei au un handicap fizic şi au nevoie de exerciţii fizice sub îndrumarea unui kinetoterapeut. Degeaba mergem la recuperare o dată pe an, în centre specializate, dacă nu facem măcar o jumătate de oră de exerciţii în fiecare zi, sub îndrumarea unui specialist. Noi încercăm ca, din fondurile pe care le strângem, să putem plăti salariul kinetoterapeutului, măcar pentru un an de zile. Donaţii şi sponsorizări primim de sărbători, dar nu putem sta cu mâna întinsă un an întreg pentru a ne acoperi necesităţile”, a declarat Elena Damian, președinte al ASCHFR Roman.

Cei interesați se pot adresa centrului, situat pe strada Ion Creangă, nr. 13, în spatele grădiniței sau pot căuta pe Facebook evenimentul – Proiect caritabil – expoziție cu vânzare “Parfumul meseriei uitate”.

Claudia MATEI

Articolul precedentActe adiționale pentru parcări la Roman
Articolul următorProfesorii din licee, puși la „adăpost”