pietricica turism

Acum câteva zile, familia Timofte din satul Lunca, comuna Vânători-Neamţ, a contactat redacția pentru a reclama o problemă cu care se confruntă de mai mult timp. În dreptul lor parchează un TIR, proprietatea unui vecin de peste drum, ceea ce le creează disconfort, plus că uneori nu pot intra în curte cu orice mijloc de transport. Este vorba de un TIR ce este parcat de un vecin de-al lor de peste drum, şi care, spune familia Timofte, le creează un mare disconfort, pentru că le blochează accesul în propria lor curte. Familia Timofte îl mai acuză pe vecinul lor cu TIR-ul, Vasile Bălţătescu, că nu respectă semnul de circulaţie de pe drumul unde este parcat TIR-ul, care indică  accesul doar maşinilor cu un tonaj maxim de 7,5 tone, şi nu de 14 tone, cât are un TIR, fapt ce afectează şi asfaltul. Evident că TIR-ul parcheză des în zonă, dar asta nu pare să deranjeze pe cei în drept să constate acest lucru.

Acestea sunt lucruri verificabile, mai ales că există înregistrări pe camere video, care sunt mai mult decât explicite. Mai departe, intrăm într-o teorie a conspirației, cumai multe elemente de credibilitate care dau și farmec poveștii.

Familia Timofte îl acuză pe preotul Constantin Munteanu de la biserica „Sf. Gheorghe” din Târgu Neamţ, care are o casă cu stil și impunătoare lângă cea a șoferului de TIR, că s-ar fi implicat personal pentru a-l ”ajuta” pe Vasile Bălţătescu, folosindu-se de influenţa sa asupra angajaţilor postului de poliţie din comună.

De altfel,  familia Timofte a trimis şi o plângere către comandantul IPJ Neamţ, plângere întărită și de o declarație a Vioricăi Timofte: “Problema cu vecinul nostru e din luna ianuarie a acestui an. În fiecare săptămână de vineri până luni numai aici îşi parchează TIR-ul. Şi chiar i-am zis, băi Vasilică, parchează şi tu TIR-ul acolo lângă prund. Sunt maxim 50 de metri şi acolo ai loc să parchezi o sută TIR-uri. A început să râdă şi a intrat în ogradă. Am făcut la casă o poartă de fier şi a trebuit soţul şi băieţii mei să o care în spinare, că nu au putut-o transporta cu maşina în curte că nu era loc de TIR. După ceva timp soţul meu a sunat la Poliţie. Seara la ora 8 a venit şi părintele Munteanu. Era într-o sâmbătă. A venit cu maşina din oraş imediat. Cred că a fost anunţat de mama lui Vasilică Bălţătescu. Când a venit preotul a ajuns şi Poliţia. Vasilică a stat în maşina Poliţiei, a venit şi părintele Munteanu cu soţia şi fata lor. Şi au stat de vorbă cu poliţiştii. Zic na, intervine părintele la poliţişti. Şi gata. Poliţia a plecat. Soţia părintelui, preoteasa pe numele de fată îi spune Bălţătescu. Deci sunt rude cu Vasilică Bălţătescu cel cu TIR-ul. Şi sunt şi vecini. Apoi soţul meu a făcut plângere la comandantul Poliţiei Neamţ şi a întrebat de ce a intervenit părintele Munteanu. De unde până unde vine părintele la ora 8 jumătate seara în Luncă. El nu vine niciodată seara, plus că nici nu doarme aici. El stă în oraş. Soţul meu i-a scris domnului comandant că la Vânători nu face legea părintele Munteanu şi Neculai Bârgăoanu de la postul de poliţie din Vânători. I-a arătat şi poza cu ei, din acea seară. Dar aştept să vină soţul meu din Italia şi să sune la 112 când o să fie iar TIR-ul parcat pe şosea să vedem şi noi ce se întâmplă, cum trec maşinile pe drum”.

La fel de adevărat este că între familia Timofte și membrii ai familiei preotului Constantin Miunteanu există un conflict mai vechi, legat de o proprietate. Și în acest caz apar în scenă polițiști de la Vânători, de data aceasta într-o postură discutabilă, dacă ne raportăm din nou la declarațiile femeii și la rezultatul unui proces câștigat de aceasta. „Pe şeful de post Constantin Ticu l-am şi dat în judecată că m-a amendat degeaba. O dată mă sună şi mă cheamă la Poliţie. Asta se întâmpla anul trecut. L-am întrebat pentru ce să vin. A zis că o să văd eu de ce. M-a sunat de multe ori. Dar prima oară nu am fost. Aşa că m-a amendat cu 4 milioane lei vechi, pentru că nu m-am prezentat la post. Apoi m-am dus. Şi când am ajuns la postul de poliţie s-a răstit la mine şi mi-a cerut tot răstit să-i dau buletinul. I l-am dat. Apoi i l-am cerut înapoi. Nu mi l-a dat. Apoi îmi spune să stau că o să văd cine vine. Şi cine credeţi că vine? Părintele Munteanu, cu preoteasa şi fata lor. M-au făcut cu ou şi cu oţet. M-au închis în odăiţa şefului de post şi au început să mă batjocorească. De aia am fost chemată la poliţie ca să mă facă cu ou şi oţet de preotul Munteanu. Familia preotului Munteanu vrea să se răzbune pe mine. E vorba de soacra preotului, care a murit, dar s-a pus martoră într-un proces cu o casă, pentru care mă judec eu. Deci nu am fost chemată la postul de poliţie că aş fi făcut ceva ilegal, ci doar ca să mă bajocorească părintele Munteanu, cu soţia lui şi fata lor. Am contestat amenda în instanţă şi am câştigat. Acum trebuie să îmi dea Poliţia 3 milioane de lei vechi.”

Declarația continuă cu alte amănunte care dacă sunt adevărate ar trebui să de a de gândit celor din Poliție. Probabil că, în momentul în care va fi cercetată plângerea despre care aminteam la începu,t se va ajunge și la aceste aspecte și vor fi luate în considerare. Cert este că instanța a anulat amenda de 4 milioane dată Vioricăi Timofte și că TIR a fost parcat într-un loc interzis, iar în momentul când a venit poliția a sosit la fața locului părintele Munteanu.

Restul lucrurilor țin doar de farmecul firesc al relațiilor locale, în care micii oameni de afaceri, îndrumătorii spirituali și forțele de ordine își pun amprenta pe comunitate. (V.B.)

Reclamația primită la redacție.

DOMNUL COMANDANT AL I.P.J. NEAMT  

SUBSEMNATUL TIMOFTE FLORIN DIN COMUNA VÂNĂTORI NEAMŢ SAT LUNCA STRADA MITROPOLIT VARLAM NR 196.

VĂ ADUCEM LA CUNOȘTINȚĂ URMĂTOARELE: AM FĂCUT O SESIZARE LA POLIŢIA ORAȘULUI TÂRGU NEAMȚ ŞI NU S-A REZOLVAT NIMIC. DIN CONTRĂ TOT EU AM FOST CHEMAT LA POSTUL DE POLIȚIE VÂNĂTORI NEAMŢ LA DATA DE 08/04/19 PENTRU AMENDĂ. DEOARECE EU LUCREZ IN ITALIA CU TATĂL MEU ŞI FRAŢII MEI AVEM CAMERE DE LUAT VEDERI ÎN JURUL CASEI ŞI A GOSPODĂRIEI.TOTUL CE VĂ TRIMIT ESTE REALITATE. BĂLŢĂTESCU VASILE  DIN COMUNA VÂNĂTORI NEAMŢ SAT LUNCA STRADA MITROPOLIT VARLAM JUDEȚUL NEAMȚ ESTE ŞOFER DE TIR ŞI DE JUMĂTATE DE AN PARCHEAZĂ TIRUL ÎN FAŢA PORŢII LUI ŞI TOTODATĂ BLOCHEAZĂ ŞI INTRAREA ÎN CURTEA MEA.  NU POT SĂ INTRU CU MATERIALE DE CONSTRUCŢII ŞI CU MAȘINA MEA PERSONALĂ. ACEASTĂ PARCARE  SE FACE DE VINERI DUPĂ-AMIAZĂ PÂNĂ LUNI DIMINEAȚĂ. DISTRUGÂND TOT ASFALTUL PE PARTEA LUI UNDE SE AFLĂ ŞI CONDUCTA DE GAZ METAN.  DE MULTE ORI SE BLOCHEAZĂ ŞI CIRCULAŢIA PE DRUMUL PUBLIC.  LA INTRAREA ÎN SATUL LUNCA DIN COMUNA VÂNĂTORI NEAMŢ ESTE UN SEMN DE CIRCULAȚIE CE INDICĂ 7,5 TONE CEEA CE NU SE RESPECTĂ ACEST SEMN DE CIRCULAȚIE DEOARECE TIRUL ARE O GREUTATE DE 14 TONE GOL. LA DATA DE 06/04/19 LA ORA 20:30 AU VENIT LA FAŢA LOCULUI  AGENT DE POLIȚIE BÎRGĂOANU NECULAI  ÎMPREUNĂ CU ALT AGENT AL POSTULUI DE POLIȚIE VÂNATORI NEAMŢ. ÎN TIMP CE SE LUA DECLARAŢIE DE LA BĂLŢĂTESCU VASILE  A SOSIT IMEDIAT PREOTUL MUNTEANU CONSTANTIN CARE LOCUIEŞTE LA PAROHIA SF. GHEORGHE DIN TG NEAMȚ ŞI AU FĂCUT LEGEA EI. DE FIECARE DATĂ AGENTUL BÎRGĂOANU NECULAI O STRESEAZĂ CU TELEFONUL MOBIL PERSONAL PE MAMA MEA ŞI LA ORĂ TÂRZIE BATE IN POARTĂ DE LATRĂ TOŢI CÂINII. TOTUL SE VEDE CLAR PE CAMERELE DE LUAT VEDERI CE LE CONTROLAM DE AICI DIN ITALIA. VĂ RUGĂM DIN SUFLET SĂ SE REZOLVE ACEASTĂ PROBLEMĂ MAJORĂ.

CU STIMĂ ŞI MULT RESPECT: TIMOFTE FLORIN,  TIMOFTE IOAN, TIMOFTE CIPRIAN,TIMOFTE ELENA.

 

 

 

1 COMENTARIU

Comments are closed.