Câţiva cetăţeni din Vânători-Neamţ ne-au sesizat că mai multe movile de moloz au fost descărcate în mijlocul unui drum de la marginea comunei, cunoscut ca Drumul ţărnii.

„Molozul e adus de mult timp aici, pentru noul drum care trece acum pe pământurile noastre este bine bătătorit de roţile maşinilor şi căruţelor. Pe pământul meu s-a intrat cu vreo 4-5 metri. Suntem revoltaţi. Noi bănuim cine l-a adus aici, dar nu putem spune. E un om de afaceri, care îşi face acum o lăptărie, aici în apropiere”, ne spune proprietarul unui teren pe care trece noul drum.

Contactat telefonic, viceprimarul comunei Vânători, Vasile Coşofreţ ne-a lămurit: „Molozul a fost adus din toamna anului trecut. A fost comandat de domnul Mercaş şi văd că a fost pus în mijlocul drumului. Locul unde a fost descărcat molozul este pe raza oraşului Târgu-Neamţ, aparţine de cartierul Humuleşti. Drumul este pe raza oraşului. Am sunat Poliţia Locală din Târgu-Neamţ şi le-am pus în vedere să trimită o maşină şi să încarce molozul. Dacă nu-l vor lua săptămâna asta, cealaltă săptămână suntem nevoiţi să-l luăm noi de acolo şi să curăţăm zona, pentru că s-a intrat şi pe pământurile unor cetăţeni din comuna noastră. Molozul este de la fosta fabrică de mobilă, care a fost dezafectată şi a fost comandat de domnul Mercaş, dar nu ştiu care a fost interesul lui. Oricum molozul a fost trimis aici cu ştiinţa celor de la oraş”. (C.T. STURZU)

Articolul precedentColegiul “Hogaş”, singurul din România selectat pentru STEM Discovery Week 2018
Articolul următor2 mai – selecția pentru „Mate-Olimpiada Micilor Școlari”
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.