0:00

Vânători-Neamţ: Egumenul Schitului „Cărbuna”, părintele Elefterie Păduraru a trecut la cele veşnice, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiÎn seara de 14 octombrie, părintele protosinghel Elefterie Păduraru, egumenul Schitului „Cărbuna” din comuna Vânători-Neamţ a trecut la Domnul. Acesta avea vârsta de 82 de ani şi se pare că suferea de COVID-19.

Părintele Elefterie a fost numit egumen al Schitului Cărbuna din data de 9 martie 2003. Acesta este născut la data de 17 aprilie 1937, în comuna ieşeană Bălţaţi, iar după ce a absolvit Liceul Economic şi Facultatea de Ştiinţe Economice, Gheorghe Păduraru (numele de mirean) a fost tuns în monahism în ziua de 17 ianuarie 1995, la Mânăstirea Cetăţuia. Între anii 1995 şi 1998 a fost preot slujitor şi duhovnic la Mânăstirea Vatra Moldoviţei din Suceava, iar în perioada 1998-2001, a fost stareţ al Mânăstirii Lipova din judeţul Bacău. În data de 3 octombrie 2015 a fost ridicat la rangul de protosinghel de către Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Teofan.(sursa: Doxologia).

Despre decesul părintelui Elefterie de la Schitul Cărbuna, primarul comunei Vânători-Neamţ, Adriana Petrariu ne-a spus: „Cu mare tristeţe şi durere în suflet am aflat vestea treceri la Domnul a părintelui Elefterie. L-am cunoscut bine şi ştiu ce fel de om şi de duhovnic era. Este o mare pierdere nu numai pentru Schitul Cărbuna ci şi pentru comunitatea noastră, dar mai ales pentru întreaga suflare creştin- ortodoxă din zona noastră. Cu toţii îl plângem. A fost un reper moral pentru noi toţi, un model de jertfă şi de sacrificiu pentru toţi credincioşii. Dumnezeu să-l odihnească în pace!

C.T. STURZU

Articolul precedentFemeie dispărută din Războieni
Articolul următorPanică și pacienți evacuați la Spitalul Județean de Urgență Suceava
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

1 COMENTARIU

  1. Parintele Elefterie,ce om,ce duhovnic,totdeauna avea o vorba buna,un sfat intelept ,uneori chiar si o dojana,pentru oricine calca pragul Schitului Carbuna si a micutei sale chilii. Un foarte fin psiholog. Vorbea deseori in pilde, ca cel fin fata lui sa inteleaga ce trebuie… A lasat un gol imens in sufletele noastre. Oameni care veneau zeci,sute de km,sa.si tamaduiasca sufletele prin spovedanie la Bunul Parinte Elefterie.Totdeauna plecam de la el mai buni. Dumnezeu sa va odihneasca!

Comentariile sunt închise.