reclama autocenter

Polițiștii de la Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul IPJ Neamț au făcut o verificare a unei grupe de vânători, care se afla pe fondul cinegetic nr. 5 Podoleni, și au avut câteva surprize. Prima a fost că doi dintre vânători aveau armele semiautomate, modificate (încărcătorul și camera cartușului), astfel încât să poată fi ”alimentate” cu mai multe de 3 cartușe. A doua surpriză a fost că alți 4 vânători nu purtau armele în toc și nici nu le asiguraseră.

”Au fost aplicate 6 sancțiuni contravenționale, iar ca măsuri complementare s-a dispus anularea dreptului de deținere arme și muniții la un număr de patru vânători și confiscarea celor două arme de vânătoare semiautomate care aveau modificat încărcătorul sau camera cartușului”, a declarat inspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Poiliției Neamț.

Conform legii, este interzisă schimbarea sau modificarea încărcătorului sau camerei cartușului, în cazul armelor de vânătoare semiautomate, astfel încât să permită transformarea în arme care pot ţine mai mult de 3 cartuşe. Nerespectarea acestei obligații este sancționată contravențional cu amendă de la 1.001 la 2.000 lei, anularea dreptului de deţinere, de port şi folosire a armelor și confiscarea armelor. De asemenea, transportul armelor de vânătoare, pentru care s-a acordat deţinătorului dreptul de a le purta şi folosi, de la domiciliul sau reşedinţa acestuia la locul unde urmează să se desfăşoare vânătoarea potrivit legii se face în anumite condiții. Armele trebuie ţinute în toc sau în husă, asigurate şi neîncărcate cu muniţie, iar deţinătorul nu trebuie să se afle sub influenţa băuturilor alcoolice, produselor sau substanţelor stupefiante, a medicamentelor cu efecte similare acestora ori în stare avansată de oboseală și nici să nu sufere de afecţiuni temporare, de natură să genereze o stare de pericol. Nerespectarea acestei obligații este sancționată contravențional cu amendă de la 2.001 lei la 5.000 lei și anularea dreptului de deţinere, de port şi folosire a armelor și munițiilor. (C.M.)

Articolul precedentDoi tineri accidentați de un șofer beat, pe trecerea pentru pietoni
Articolul următorCazul Sechel se apropie de un prim deznodământ: ce au recunoscut doctorii Chetreanu și Rugină
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.