O fată de 18 ani și un tânăr de 22 de ani au fost loviți de o mașină, în seara de 18 decembrie, în timp ce traversau, pe trecerea pentru pietoni, strada Anton Pann din Roman. La volanul autoturismului care i-a accidentat se afla un bărbat de 47 de ani, care era în stare de ebrietate. Cei doi răniți au fost transportați la spital, iar șoferului i s-a întocmit dosar penal.

Combaterea conducerii sub influența alcoolului este scopul unei acțiuni, desfășurate de polițiștii rutieri, sub coordonarea IGPR, conform calendarului stabilit de polițiile rutiere europene TISPOL. În perioada 11-17 decembrie au fost constatat 34 de infracțiuni în județul Neamț.

”Acţiunea, desfăşurată simultan pe teritoriul tuturor statelor membre ale Uniunii Europene, a făcut parte din calendarul de activităţi al poliţiilor rutiere europene TISPOL  pentru anul 2017”, a declarat inspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Poliției Neamț. ”Astfel, într-o singură săptămână, în cadrul acţiunii, poliţiştii nemțeni au oprit în trafic peste 1.500 de conducători auto, care au fost testați alcoolscopic, fiind constatate 40 de fapte de conducere a unui autovehicul sub influenţa alcoolului.  În cadrul acțiunilor, au fost constatate și 34 de infracțiuni, dintre care 29 contra siguranței circulației pe drumurile publice”. (C.M.)