O fată de 18 ani și un tânăr de 22 de ani au fost loviți de o mașină, în seara de 18 decembrie, în timp ce traversau, pe trecerea pentru pietoni, strada Anton Pann din Roman. La volanul autoturismului care i-a accidentat se afla un bărbat de 47 de ani, care era în stare de ebrietate. Cei doi răniți au fost transportați la spital, iar șoferului i s-a întocmit dosar penal.

Combaterea conducerii sub influența alcoolului este scopul unei acțiuni, desfășurate de polițiștii rutieri, sub coordonarea IGPR, conform calendarului stabilit de polițiile rutiere europene TISPOL. În perioada 11-17 decembrie au fost constatat 34 de infracțiuni în județul Neamț.

”Acţiunea, desfăşurată simultan pe teritoriul tuturor statelor membre ale Uniunii Europene, a făcut parte din calendarul de activităţi al poliţiilor rutiere europene TISPOL  pentru anul 2017”, a declarat inspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Poliției Neamț. ”Astfel, într-o singură săptămână, în cadrul acţiunii, poliţiştii nemțeni au oprit în trafic peste 1.500 de conducători auto, care au fost testați alcoolscopic, fiind constatate 40 de fapte de conducere a unui autovehicul sub influenţa alcoolului.  În cadrul acțiunilor, au fost constatate și 34 de infracțiuni, dintre care 29 contra siguranței circulației pe drumurile publice”. (C.M.)

Articolul precedentFOTO Festivalul „Deschide uşa creştine!” la Şcoala Gimnazială Girov
Articolul următorVânători cu arme semiautomate, amendați de polițiști
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.