0:00

Val de căldură în Moldova şi întreaga ţară. Celulă de criză pentru monitorizarea situaţiei, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiÎncepând de astăzi, 20 iulie vremea în Moldova se va încălzi semnificativ, iar până la finalul lunii, media regională a temperaturilor maxime va fi de 32…34 de grade, iar minimele vor fi în general de 15…18 grade, anunţă Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) în prognoza pe următoarele două săptămâni.

„Temperaturi mai ridicate sunt estimate pentru 24 iulie când media temperaturilor maxime poate ajunge la 35…36 de grade. Regimul pluviometric se va menţine deficitar şi în aceste două săptămâni. Totuși, în perioada 24 – 31 iulie, vor fi zile în care probabilitatea pentru ploi locale va fi mai ridicată”, precizează ANM.

Valul de căldură va lovi întreaga ţară, context în care premierul Nicolae Ciucă anunţă instituirea unei cellule de criză pentru monitorizarea situaţiei.

„Începând de mâine, o celulă de criză care va fi destinată pentru monitorizarea efectelor produse de temperaturile foarte ridicate și în acest sens, astăzi, vom avea o întâlnire a Comitetului Național pentru Situații de Urgență, comitet care va întocmi o decizie prin care se va transmite către toate comitetele județene pentru situații de urgență și, desigur, către toate instituțiile guvernamentale un pachet de măsuri care vizează atât monitorizarea, cât și măsuri de prevenire a efectelor produse de temperaturile ridicate. În felul acesta, DSU (Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă) va coordona activitatea la nivel național.

Împreună cu celelalte ministere de linie vom lua măsuri de informare a populației, vom lua măsuri de coordonare cu ONG și cu cele de voluntari pentru identificarea persoanelor vulnerabile și stabilirea de măsuri pentru sprijinul acestora. Pe linia Ministerului Sănătății, vă rog să avem un pachet de informații astfel încât cetățenii să poată să aibă cunoștință despre efecte și desigur de punctele de ajutor care vor fi instalate. (…) Celula de criză va funcționa permanent atât timp cât se va impune la nivelul CNCCI (Centrul Naţional de Conducere şi Coordonare a Intervenţiilor)”, a spus Ciucă, la începutul ședinței de guvern de astăzi, citat de presa centrală.

Angela Croitoru

Articolul precedentPiatra-Neamț este gazda Congresului Internațional al Cadrelor Didactice 2022
Articolul următorA fost „activat” Planul Roșu de intervenție la Spitalul de Pneumoftiziologie Bisericani
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.