Abia cu două zile în urmă a fost înștiințată Direcția de Sănătate Publică (DSP) Neamț că este disponibilă tranșa de vaccin antirujeolic alocată județului Neamț. Aceasta înseamnă o întârziere de două săptămâni în aprovizionare, după ce ministerul a dat asigurări încă de la începutul acestei luni că vaccinurile vor ajunge în teritoriu la mijlocul lunii iunie. Ultima adresă, însă, prin care DSP Neamț este invitată la București după vaccinuri, tocmai ce a fost primită.

“Miercuri s-a primit adresa de la minister prin care ni se comunică dozele de vaccinuri repartizate și faptul că sunt disponibile la Unifarm, iar în data de 3 iulie delegatul nostru le va prelua. Cel mai așteptat este vaccinul ROR, medicii de familie au mai avut doar câteva doze în această perioadă. Vom primi  3.310 doze de vaccin ROR, 4.210 doze de vaccin hexavalent și 5.200 doze de vaccin BCG”, a declarat dr. Mirela Grădinaru, purtătorul de cuvânt al DSP Neamț.

De săptămâna viitoare, medicii de familie se vor putea aproviziona, la rândul lor, cu vaccinuri de la DSP Neamț. Supravegherea epidemiologică a îmbolnăvirilor cu rujeolă continuă, în statistica pe această săptămână figurând un singur caz de îmbolnăvire cu rujeolă confirmată în județul Neamț, în vreme ce la nivel național s-au mai consemnat două decese la copii. (C.I.)