Direcția de Sănătate Publică (DSP) Neamț a primit, pentru început, o adresă de la Ministerul Sănătății în care se comunică faptul că o nouă tranșă de vaccin ROR va ajunge la Neamț la mijlocul acestei luni, contrar celor declarate de Sorina Pintea, ministrul Sănătății, într-un comunicat publicat pe site.

„Este venită o informare că vom primi în jur de 13-14 iunie vaccinul ROR. Încă nu a venit repartiția cu numărul de doze care ne sunt repartizate. În acest moment, există un stoc de vaccin ROR de 1.565 doze la cabinetele medicilor de familie”, a declarat dr. Mirela Grădinaru, purtătorul de cuvânt al DSP Neamț.

Zilele acestea, DSP Neamț a primit o tranșă de 4.000 doze de vaccin hepatitic B ce a fost distribuit maternităților din Piatra Neamț, Roman și Târgu Neamț. Dozele ar urma să ajungă pentru cel puțin un an de zile, dacă nu se nasc mai mult decât media de 300 copii pe lună, așa cum reiese din ultimele statistici, mai spune purtătorul de cuvânt.

„Vaccinul hexavalent a fost anunțat că va ajunge la Neamț spre sfârșitul lunii iunie, mai sunt doze la medicii de familie, care sunt suficiente până la începutul lunii iulie”, a adăugat dr. Mirela Grădinaru.

Prima doză de hexavalent – vaccinul DTPa, care imunizează și împotriva virusului hepatitic B, se administrează copiilor cu vârsta de vârsta de 2 luni, inclusiv nou-născuților din ultima perioadă când a lipsit antihepatiticul din maternități. Vaccinarea se face de către medicul neonatolog, potrivit DSP Neamț. (C.I.)

Articolul precedentPatronul unei spălătorii a vopsit dunga continuă de pe stradă
Articolul următor”Moda” în zona Roman: arme aduse din Bulgaria
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.