Vaccinarea împotriva coronavirusului va începe pe 4 ianuarie în Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiÎntârzierea în livrarea în România a vaccinului împotriva coronavirusului și suprapunerea cu perioada sărbătorilor face ca debutul vaccinării în județul Neamț să fie data de 4 ianuarie 2021.

Autoritățile au anunțat că dozele vor ajunge în țară în cursul zilei de astăzi, 29 decembrie și imediat vor fi distribuite centrelor regionale și de acolo la direcțiile de sănătate publică din județe. Chiar și în condițiile întârzierii de numai o zi, începerea vaccinării n-ar fi avut efectul scontat, întrucât erau puțini doritori care s-au programat pentru aceste ultime zile din an. „Este și o perioadă a concediilor de odihnă, așa încât o să reluăm lista de programări”, a declarat Radu Firăstrău, directorul DSP Neamț.

Dozele vor fi distribuite de DSP la cele trei spitale din județul Neamț unde sunt amenajate centre de vaccinare: Piatra-Neamț (la care este arondat Spitalul Bicaz și Sanatoriul Bisericani), Roman și Târgu Neamț. În această primă etapă sunt vaccinate cadrele medicale din spitale, medicii de familie și angajații farmaciilor. Câte 20 de persoane pe zi vor fi vaccinate cu prima doză, urmând ca în 21 de zile să fie administrată a doua doză, de rapel.

Situația din Neamț este valabilă și în celelalte județe din țară, așa cum a reieșit după videoconferința de ieri cu autoritățile de la București, astfel că data de 4 ianuarie este data oficială la care va începe vaccinarea întreg personalului medical care dorește.

C.I.

Articolul precedentȘeful achizițiilor publice din CJ Neamț, trimis în judecată pentru abuz în serviciu
Articolul următorPROIECT Salariile bugetarilor vor fi îngheţate la nivelul decembrie 2020; cererile de reeşalonare a datoriilor pot fi depuse până pe 31 martie 2021