Cea de a treia seară a Vacanțelor Muzicale din Piatra Neamț a debutat cu un recital cameral susținut de Artiștii pietreni Ioana Mardare la violă și Laurențiu Busnea la vioară, acompaniați la pian de conf. univ. dr. Mihaela Spiridon. Evenimentul a avut loc în sala „Calistrat Hogaș” a Consiliului Județean Neamț.

Carmen Nastasă, șefa Centrului pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare” Neamț, organizatorul festivalului, i-a acordat artistei Mihaela Spiridon o diplomă de onoare pentru activitatea de coordonare din perioada 2006-2008, 2014 până în prezent.

A urmat un concert în aer liber în care au evoluat trupa „Concertino Accordion Band” și solistele Cristina Scarlat – voce – și Adriana Banin – nai, din Republica Moldova, în concertul de la ora 21. Din păcate, vremea a fost potrivnică dar mulți adevărați iubitori de muzică au înfruntat ploaia torențială pentru a asculta un program excelent de clasic românesc – Haciaturian, Bartok, clasic internațional – Bizet, Liszt, Grieg – cu jazz și romanțe interpretate de Cristina Scarlat și acompaniament la nai de tânăra Cristina Babin.

 

Z.C.

Articolul precedentAccident cu patru victime între care doi minori
Articolul următorNeamț. Dealer de droguri deferit justiției: la percheziții au fost găsite arme
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.