USR propune ca 50% din creșterea prețurilor la energie să fie compensată din taxele datorate firmelor către stat, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiUSR vine cu un amendament la ordonanța de urgență în domeniul energiei care ar trebui să ajute firmele care se confruntă cu pericolul unor scumpiri masive ale facturilor la energie și gaz.

Modificarea propusă prevede ca firmele românești să primească un „credit fiscal” în cuantumul a 50% din creșterea de prețuri la energie raportat la luna ianuarie 2022. În practică, această sumă ar urma să fie scăzută din taxele datorate de firmă la stat.

Prin acest amendament venim în sprijinul oamenilor, în primul rând, pentru că adoptarea acestei ordonanțe pe energie, în forma actuală, ar însemna pierderea a mii locuri de muncă și un dezastru în lanț: inflație și mai mare, creșterea prețurilor. Noua ordonanță pune sute de mii de companii într-o situație imposibilă, prin faptul că le obligă să suporte integral costurile cu energia de pe o zi pe alta. Practic, o nouă lege prin care PSD și PNL lovesc în mediul privat, cel care susține de fapt economia din această țară și, implicit, toate cheltuielile aberante pe care ei le fac din bani publici”, potrivit unui comunicat de presă al USR.

Cu toate că mediul de afaceri din România, mai ales firmele mai mici, s-ar bucura de orice sprijin l-ar primi în condițiile actuale, există și două obstacole importante în calea adoptării acestui amendament. Primul este financiar: statul ar trebui să suporte un cost foarte mare care ar putea chiar să crească, în funcție de evoluția prețului pieței. Al doilea este politic: USR ar avea nevoie de voturile PNL / PSD pentru a trece amendamentul. Deci… greu de crezut că se va materializa.

Comunicatul integral

„USR propune modificări la OUG pe energie pentru a salva locuri de muncă și a împiedica dezastrul ireversibil pe care Guvernul Ciucă vrea să îl producă în economie.

USR depune, astăzi, un amendament în cadrul dezbaterii din Parlament pe marginea Ordonanței pe energie, prin care să salveze zeci de mii de locuri de muncă și să ajute companiile din România.

USR propune introducerea creditului fiscal pentru toate companiile românești, prin care acestea nu mai plătesc taxe la stat în cuantum de 50% din creșterea prețului la gaze naturale și energie electrică raportat la luna ianuarie 2022.

Prin acest amendament venim în sprijinul oamenilor, în primul rând, pentru că adoptarea acestei ordonanțe pe energie, în forma actuală, ar însemna pierderea a mii locuri de muncă și un dezastru în lanț: inflație și mai mare, creșterea prețurilor.

Noua ordonanță pune sute de mii de companii într-o situație imposibilă, prin faptul că le obligă să suporte integral costurile cu energia de pe o zi pe alta. Practic, o nouă lege prin care PSD și PNL lovesc în mediul privat, cel care susține de fapt economia din această țară și, implicit, toate cheltuielile aberante pe care ei le fac din bani publici.

“Întreaga industrie şi tot mediul economic şi-a luat țeapă de la actualul guvern. Sute de mii de companii nu mai primesc plafonare. Nu ne dăm bătuți şi suntem alături de toate firmele româneşti, iar astăzi vom propune un amendament în Parlament la OUG-ul de plafonare a prețurilor prin care toate firmele româneşti să primească credit fiscal în cuantumul a 50% din creşterea de prețuri la energie.

Nimeni nu trebuie lăsat în urmă şi fiecare loc de muncă contează”, spune Cristina Prună.

V. Bălănescu

Articolul precedentFOTO. O persoană în stare critică și alți patru răniți după un accident grav. Trafic îngreunat în zonă
Articolul următorTârgu-Neamţ: S-a enervat că a pierdut la păcănele şi a distrus nouă aparate!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.