Parlamentarii Uniunii Salvaţi România (USR) solicită guvernului ca, „în următorul buget alocat pentru marea infrastructură să fie prevăzut procentul de 25% pentru Moldova, în concordanță cu numărul populației”, potrivit unui comunicat de presă al USR.

„De 30 de ani, regiunea Moldovei a fost văduvită de către guvernele de la București de investiții serioase în infrastructură ceea ce a dus la o ruptură și mai accentuată între nivelul de trai de aici și din restul țării, în special Transilvania și București. Deși ar fi putut reprezenta un adevărat motor al economiei României, Moldova a fost lăsată în sărăcie, din această cauză apărând și exodul forței de muncă și depopularea localităților regiunii. Este momentul să se pună stop acestor politici păguboase ale centrului”, menţionează sursa citată.

„Voi lupta în continuare ca să arăt importanța realizării de investiții în Moldova, primul loc fiind ocupat, fără echivoc, de Autostrada Iași-Târgu Mureș. La solicitarea mea, a fost audiat ministrul fondurilor europene în Comisia pentru Afaceri Europene și i-am pus în vedere faptul că este foarte important ca din fondurile europene primite post-pandemie să fie alocați bani și pentru Autostrăzile A8 și A7”, a declarat deputatul USR de Neamț, Iulian Bulai.

Demersul parlamentar va fi continuat de cel public, printr-o campanie online, de strângere de semnături, de la cetățenii din județele Moldovei. (ZCH NEWS)

Articolul precedentDat de gol de un far, un șofer a fost arestat la domiciliu
Articolul următorFOTO: O ploaie a umflat torenții și a revărsat crengi și bolovani pe șosea, la Borca
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.