Urs împușcat, tranșat și lăsat la fezandat sub un pod din comuna Tarcău, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiUn localnic, în vârstă de 46 de ani, din comuna Tarcău, a descoperit sub un pod de peste pârâul Cheia, la Ardeluța, mai mulți saci. Curios să afle peste ce „comoară” a dat, omul a coborât în apă și a deschis sacii, în care erau hălci dintr-un urs.

Bărbatul a sunat la poliție în aceeași zi, sâmbătă, 4 septembrie, după-amiază și un echipaj de la Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul IPJ Neamț a fost trimis pentru cercetări la fața locului. Polițiștii au constatat că în saci erau bucăți dintr-un urs, animalul fusese împușcat și au demarat ancheta. „În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de uz de armă letală fără drept și braconaj cinegetic. Polițiștii continuă cercetările, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bicaz, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs evenimentul, identificarea autorilor și luarea măsurilor legale care se impun”, a declarat Georgiana Pușcașu, purtătorul de cuvânt al IPJ Neamț.

Este cert că ursul a fost împușcat de un cunoscător, anchetatorii au și câțiva suspecți, fiiind chestiune de zile până la prinderea tuturor celor implicați.

Ultima dată, un urs a atacat o gospodărie chiar din Ardeluța și a ucis o oaie, în luna iulie a acestui an.

C.I.

Articolul precedentFoto. Știre actualizată. Autoturism intrat într-un cap de pod
Articolul următorSiguranța de acasă, pe înțelesul copiilor