LUNI, 10 AUGUST
LUNI, 10 AUGUST

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a extins codul galben de caniculă la 23 de județe și municipiul București. Județele Satu Mare, Bihor și Arad rămân sub cod portocaliu în următoarele 3 zile.

Meteorologii precizează că luni, 10 august, valul de căldură va persista în vestul și nord-vestul țării, dar se va extinde în regiunile estice și, local, în cele sudice. În Maramureș, Crișana, Banat, Moldova, cea mai mare parte a Munteniei, sudul Olteniei și vestul Transilvaniei, se vor înregistra frecvent temperaturi maxime de 35-36 de grade și izolat 37 de grade. Indicele temperatură-umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități.

MARŢI şi MIERCURI, 11 şi 12 AUGUST
MARŢI şi MIERCURI, 11 şi 12 AUGUST

Județele care intră luni sub cod galben de caniculă și disconfort termic sunt Maramureș, Sălaj, Cluj, Alba, Timișoara, Hunedoara, Caraș-Severin, Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Călărași, Ialomița, Buzău, Brăila, Vrancea, Galați, Bacău, Vaslui, Iași, Botoșani. Capitala se va afla de asemenea sub cod galben.

Marți și miercuri, valul de căldură se va intensifica și va cuprinde toate regiunile. Temperaturile vor atinge frecvent 35-37 de grade și izolat 38 de grade. Indicele temperatură-umezeală va depăși local pragul critic de 80 de unități, în zonele de câmpie și podiș. (ZCH NEWS)

Articolul precedentŢigări de contrabandă descoperite la Răducăneni
Articolul următorLegi ca-n România: locatarii din blocurile cu risc seismic au interzis la asigurări!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.