bloc bulina rosieElanul autorităţilor, de a schimba regulile cu orice preţ, împinge mii de proprietari cu locuinţe în blocuri cu bulină roşie spre situaţii fără ieşire: nu-şi mai pot asigura casele de niciun fel, din cauza modificărilor aduse legii asigurării obligatorii. Noile reguli le interzic să-şi cumpere poliţe facultative fără să le deţină pe cele obligatorii, la care, prin lege, nu au acces, relatează stiri.tvr.ro.

Mii de locuinţe din Bucureşti, Bacău, Ploieşti, Suceava sau Târgu-Mureş sunt încadrate în clasa I de risc seismic. Potrivit legii care tocmai a intrat în vigoare, proprietarii lor nu-şi pot încheia poliţe obligatorii în caz de cutremur, inundaţii sau alunecări de teren până la consolidarea clădirilor. Dacă până de curând, aveau acces la asigurările facultative, acum legea îi lasă total descoperiţi. Concret, fără asigurare obligatorie pentru locuinţe nimeni nu mai are voie să-şi cumpere una facultativă.

Numai în Capitală sunt peste 370 de clădiri încadrate în clasa I de risc seismic. Programul de reabilitare pentru anul acesta include doar 48 din acestea. Chiar şi aşa, puţine dintre ele vor avea parte de lucrări de intervenţie. Pentru cele mai multe se va face doar expertiză tehnică şi economică.

Şi anomaliile legislative nu se opresc aici. Aşa cum sunt redactate noile reguli, reînnoirea unei asigurări obligatorii s-ar putea face numai în ultima zi de valabilitate. Indiferent dacă cel asigurat se află în imposibilitate de a merge în acea zi la asigurator pentru a-şi cumpăra poliţa.

Până în acest moment, reprezentanţii Autorităţii de Supraveghere Financiară au refuzat să facă orice fel de comentariu. (ZCH NEWS)

Articolul precedentUrmează trei zile de foc! Marţi şi miercuri, toată ţara afectată de caniculă! HĂRŢI
Articolul următorPăcăleală cu apă la Roman
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.