0:00

Urmărit internațional pentru un jaf de 60.000 de euro în Austria, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiUn bărbat de 38 de ani, din localitatea Săbăoani, a fost dat în urmărire internațională de autoritățile judiciare din Austria care-l acuză de comiterea unui jaf de proporții la un magazin de bijuterii. Totul a avut loc în urmă cu circa două săptămâni, iar când străinii au aflat cine este autorul, pe numele lui a fost emis un mandat european de arestare.

Pe 20 septembrie suspectul a fost găsit în localitatea de domiciliu de forțele de ordine care l-au încătușat și l-au dus în fața unui complet de judecată de la Curtea de Apel Bacău pentru confirmarea mandatului. „Din cercetări a reieșit că la data de 4 septembrie a.c., persoana în cauză, împreună cu un complicele, ar fi pătruns prin forțarea unei ferestre într-un magazin de bijuterii, de unde ar fi sustras bijuterii în valoare de 60.000 euro”, conform unui comunicat al Poliției Neamț.

Urmează ca judecătorii să stabilească dacă dispun privarea de libertate a nemțeanului. În caz afirmativ, acuzatul ar putea fi extrădat în Austria pentru anchetă și un eventual proces, iar dacă va fi găsit vinovat, va fi returnat în țara de origine pentru executare.

(G.S.)

Articolul precedentMinisterul Muncii propune majorarea salariului minim la 3300 de lei
Articolul următorLupta continuă! Încă 3 stații GPL închise la Piatra Neamț și Târgu Neamț și 11 amendate în septembrie
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.