0:00

În săptămâna 7-14 septembrie au mai fost verificate 30 de firme care operează cu GPL, dar echipele mixte au controlat și transporturile de gaz, potrivit comunicatului de presă de joi, 21 septembrie, al Prefecturii Neamț.

Lupta continuă! Încă 3 stații GPL închise la Piatra Neamț și Târgu Neamț și 11 amendate în septembrie, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiÎn trei cazuri a fost oprită activitatea la 3 stații care sunt construite prea aproape de alte imobile, la o distanță nepermisă de lege, din care două din Piatra Neamț și una din Târgu Neamț. „Au fost emise 26 de sancțiuni, dintre care 15 avertismente și 11 amenzi în valoare totală de 28.500 lei. Trei operatori economici din Dumbrava Roșie, Roznov și Târgu Neamț funcționau fără autorizație de construire pentru SKID-urile lor, iar primăriile respective au fost informate pentru a efectua controale și a aplica sancțiuni, dacă este cazul ( ar putea să nu fie cazul?!?- N.R.). Șase locații de lucru ale unor operatori economici nu dețin acord de mediu”, a declarat prefectul Adrian Niță.

Aceste verificări au început după tragedia de la Crevedia, din 26 august, și până acum au mai fost verificate 31 de firme din Neamț, din care 19 au fost suspendate (detalii aici). Între timp, o parte din aceste firme s-au pus la punct cu actele și 15 stații GPL de la Roman, Bârgăuani, Valea Ursului, Săbăoani, Doljești, Gherăești, Făurei, Poienari, Bîra, Trifești și Secuieni și-au reluat activitatea, după obținerea certificatelor necesare pentru instalații în mediu potențial exploziv, care erau expirate, potrivit aceleiași surse, care dă asigurări că astfel de controale vor continua.

C.I.

Articolul precedentUrmărit internațional pentru un jaf de 60.000 de euro în Austria
Articolul următorVeste bună: se va putea circula prin pasajul de la Pietricica după ce va fi vidanjată apa existentă
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.