0:00

În zilele Crăciunului  spitalul romașcan a fost la fel de asaltat ca în fiecare an. „La Centrul de Primiri Urgențe s-au prezentat 371 de pacienți”, a declarat managerul general al spitalului, dr. Maria Andrici. „Pe zile, statistica arată astfel: în ziua de 23 decembrie s-au prezentat 95 de pacienți, în data de 24 s-au prezentat 90 de pacienți, în ziua de Crăciun s-au prezentat 78 de pacienți, iar în ziua de 26 decembrie 108. Pacienții au prezentat colici abdominale, colici renale, abdomen acut, ocluzii, indigestii, dar și viroze respiratorii, infecții ale căilor respiratorii superioare și traumatisme”.

Urgenţe la Roman de Crăciun, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiÎn Secția de Obstetrică-ginecologie s-au internat 21 de paciente, dintre care 13 au născut. 9 femei au născut natural, iar 4 au născut prin cezariană. S-au născut 7 fete și 6 băieți, cu greutatea  între 1,8 și 4,1 kilograme. Vârsta mamelor este  cuprinsă între 17 și 40 de ani. În ziua de Crăciun  primul copil s-a născut la ora 5:10 și a fost un băiețel cu o greutate de 2,750 kg.

În pediatrie s-au prezentat în 23 decembrie 59 de copii, în ziua de 24 decembrie  46 de copii,  în prima zi de Crăciun 31 de prezentări, iar în 26 decembrie 45 de prezentări. Din aceste prezentări 18 copii au fost internați. Cel mai frecvent în această perioadă în pediatrie au fost copiii cu viroze respiratorii și cu infecții ale căilor respiratorii, dar și pneumonii și amigdalite.

La Direcția de Stare civilă, în aceste zile s-au eliberat 21 de certificate de deces, dar efectiv în prima zi de Crăciun a decedat o singură persoană și în a doua zi la fel. (D. AILINCĂI)

Articolul precedentFarmacii de Gardă şi Centre de Permanenţă (28 decembrie – 3 ianuarie)
Articolul următor50 de infracţiuni şi 273 de amenzi în zilele de Crăciun
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.