Cei 600 de poliţişti, care au acţionat la nivelul judeţului Neamţ în zilele de Crăciun, au constatat 50 de infracţiuni şi au aplicat aproape 300 de amenzi. În total au fost 260 de evenimente, inclusiv rutiere, iar 30 de șoferi au rămas temporar fără permis de conducere.

„În cele trei zile, s-a intervenit la 260 de evenimente, dintre care 232 au fost sesizate prin SNUAU 112”, se precizează într-un comunicat al IPJ Neamţ. „În urma infracțiunilor constatate, 27 de persoane sunt cercetate, iar față de 6 au fost dispuse măsuri restrictive de libertate. Totodată, pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 273 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproape 108.000 de lei, dintre care 62 pentru încălcarea normelor de convieţuire socială. Poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pentru fluidizarea traficului și prevenirea accidentelor de circulaţie, fiind angrenate în această perioadă 10 autospeciale cu aparatură radar”.

Din cele 30 de permise reţinute, 20 au fost pentru exces de viteză. Pentru combaterea vitezei, dar şi a conducerii sub influenţa alcoolului, poliţiştii rutieri vor acţiona şi în perioada următoare. (C.M.)