Actualizare ora 16.00: Ciprian Serban si-a dat demisia din Consiliul Judetean. Si din partid

Actualizare: Miza fuziunii în Neamț o reprezintă în primul rând Ciprian Șerban. Dacă el va fi exclus din partid, PSD-ul pierde un vot la ședința de validare. Dacă își dă el demisia înainte, vine un pesedist și, teoretic, nu se schimbă nimic.

Articol inițial.

Cu câteva ore înainte de ședința de constituire a Consiliului Județean Neamț, programată pentru vineri, 24 iunie, UNPR-iștii din județ au fost anunțați de conducerea centrală că vor fuziona cu cei de la PNL.

UNPR Neamț anunță fuziune cu PNL! Știre actualizată cu demisii, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiLa Neamț, joi după-amiaza, UNPR anunțat că formează majoritate cu PSD și că-l susține la șefia Consiliului Județean Neamț pe liderul social democraților, Ionel Arsene, iar ca vicepreședinți pe Laurențiu Dulamă (PMP) și Ion Asaftei (ALDE). În baza protocolului cu PSD, cei de la UNPR au primit două posturi de consilieri județeni pentru Florentina Moise și Ciprian Șerban. „Am primit astăzi directivă de la partid. Urmează să fuzionăm, pe parcursul zilelor următoare, cu PNL-ul. Nu știu alte detalii acum, pentru că am numai discuții telefonice. Voi fi prezentă la ședința de constituire a Consiliului Județean, pentru că este vorba de responsabilitate, în primul rând. Nu știu cum voi vota pentru candidatul de la președinție și pentru vicepreședinți. Aștept încă indicațiile de la centru. Este drept că am muncit până acum într-o echipă frumoasă și nu vreau să mă abat de la acest crez al meu și le urez succes celor care se înscriu pentru funcții. Deocamdată, eu sunt în UNPR și va trebui să ascult de ce spune conducerea centrală. La un moment dat, probabil, se va pune în discuție dacă voi urma ce spune conducerea partidului sau voi fi exclusă. Directiva este legată și de votul pentru președinte și pentru vicepreședinți. Fuziunea se va face cu siguranță”, a declarat Florentina Moise.

UNPR Neamț anunță fuziune cu PNL! Știre actualizată cu demisii, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiCiprian Șerban a spus că-și respectă cuvântul dat zilele trecute și că nu va vota cu PNL. „Voi fi prezent la ședința de constituire a Consiliului Județean. Nu voi vota cu PNL sub nicio formă, chiar dacă asta înseamnă să mă excludă sau să-mi dau demisia din partid. Am plecat la drum cu o echipă și așa voi merge, chiar dacă alții au alte jocuri de culise de făcut. Dacă se face fuziunea cu PNL, eu demisionez din partid, asta dacă nu voi fi exclus din partid înainte, pentru că la asta mă aștept”, a spus Ciprian Șerban.

Ce înseamnă această fuziune pentru județul Neamț? Citiți aici.

Andreea AMARIEI

Articolul precedentBoicot PNL la Consiliul Local Piatra Neamț
Articolul următorPoliţiştii s-au „pus” pe transportatorii de persoane
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.