cl piatra neamt boicot pnlConsilierii PNL, în frunte cu primarul Dragoș Chitic, nu s-au prezentat la ședința de constituire a Consiliului Local Piatra Neamț, de vineri, 24 iunie. Prima ședință de constituire a Consiliului Local Piatra Neamț a durat mai puțin de 4 minute. În deschidere a vorbit Ilie Petre, reprezentantul Prefecturii Neamț, care a făcut referire la cadrul legal necesar constituirii consiliului: „Pentru legalitatea ședinței avem nevoie de un cvorum de două treimi în raport de numărul de mandate stabilit de prefect prin ordin pentru Consiliul Local al Municipiului Piatra Neamț, respectiv 23. Cvorumul de două treimi ar presupune prezența în sală a cel puțin 16 candidați declarați aleși”.

Într-o sală pe jumătate goală, secretarul municipiului, Florin Fecic, a făcut prezența consilierilor. Numărul acestora a fost de doar 14, neîntrunindu-se astfel majoritatea de două treimi cerută de lege pentru constituirea Consiliului Local. Toți cei 9 consilieri locali PNL au absentat. În afară de boicotul liberalilor, ședința de constituire a fost sabotată și de o pană de curent, lumina întrerupându-se în momentul în care secretarul municipiului a început să citească lista alfabetică a consilierilor aleși. Următoarea ședință de constituire a fost programată de reprezentantul Prefecturii pentru marți, 28 iunie, la ora 10:00.

În sală au fost prezenți, în afară de consilierii, care ar fi trebuit să depună astăzi jurământul, și șeful PSD, Ionel Arsene, care a venit la ședință însoțit de Emilia Arcan, Dan Vasile Constantin și Ciprian Șerban. Imediat după terminarea ședinței, social-democrații, în frunte cu liderul de partid, s-au arătat revoltați de sabotajul PNL, spunând la unison că e o dovadă că nu-și respectă alegătorii. Luminița Vîrlan, propunerea PSD pentru funcția de viceprimar al municipiului, a declarat: „A fost o ședință foarte scurtă, din păcate”.

Nici Bogdan Gavrilescu, propunerea PMP pentru postul de viceprimar, nu a fost prea încântat de faptul că astăzi nu a fost votat de colegii din consiliu din lipsă de cvorum: „Așteptăm să vedem cum vor evolua lucrurile. Cred că este bine să analizăm și pe viitor să alegem cum este mai bine pentru populație și pentru binele orașului”.

Dacă șefii din ALDE nu au fost nici ei încântați de lipsa liberalilor de la ședința de constituire, întrebându-se în curtea primăriei ce strategie aplică cei de la PNL, singurul care nu s-a agitat a fost Cătălin Misăilă, în prezent viceprimar și consilier local în următorul mandat în urma retragerii lui Cătălin Drăgușanu. „A fost un boicot din partea celor de la PNL. Eu voi rămâne viceprimar până la constituirea noului consiliu local și voi încerca să-mi respect atribuțiunile în continuare”, a spus Cătălin Misăilă. (Andreea AMARIEI)

Articolul precedentȘtefan Luchian, comemorat la 100 de ani de la moarte
Articolul următorUNPR Neamț anunță fuziune cu PNL! Știre actualizată cu demisii
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.