UNPR dă un semnal: ”Singuri sau în alianță, noi ne facem treaba”, ZCH NEWS - sursa ta de informații
Alin ANTOCHI, Liviu BUMBU, Constantin IACOBAN şi Constantin MOISII

Conferința de presă organizată de UNPR pe 1 iunie a fost, de fapt, un semnal dat celorlalte partide, alegătorilor și tuturor partenerilor sociali, semnal din care să se înțeleagă că partidul este stabil, sigur pe el și un actor important pe scena publică. Partidul și-a scos în față artileria grea – Constantin Iacoban (președintele filialei și al Consiliului Județean Neamț), senatorul Liviu Bumbu, deputatul Constantin Moisii și Alin Antochi (secretar de stat la Ministerul Justiției) -, fiecare cu luări de poziție interesante.

Mesajul principal: ”UNPR este un partid serios, de încredere, care are proiecte importante pentru România” și, de acum înainte, se va vedea tot mai mult că acestea vor influența în bine viața oamenilor.

Constantin Iacoban: În legătură cu campania electorală, acolo unde sunt forțe bine închegate, sunt discuții să se meargă singuri în alegeri, dar se discută și despre alianțe, pentru că, pe plan local, sunt tot felul de schimbări și trebuie să ții cont de ele. În privința organizațiilor locale, la noi în județ nu sunt probleme, avem peste tot. Este drept că nu toate sunt la fel de puternice, mai sunt și probleme. După ordonanța privind migrația, au venit și la noi consilieri. Cei vechi spun că ei sunt cei mai buni, cei noi la fel, rămâne să vedem, în momentul alegerilor pe organizație, cine vine cu mai multe voturi. Suntem în derulare cu aceste ședințe”.

Alin Antochi: Organizația UNPR Neamț este printre cele mai puternice din țară și suntem motiv de invidie pentru colegi. Avem peste 200 de consilieri locali, 7 județeni, avem președinte al Consiliului Județean. Evident că trebuie să ne întărim, să ne pregătim pentru alegerile care vor avea loc peste un an, pe 6 iunie 2016. Vreau să remarc un lucru – rolul președintelui Constantin Iacoban, care se dovedește un element de echilibru în județ”.

Liviu Bumbu: În legătură cu alegerile, dacă mergem împreună cu PSD-ul, atunci trebuie să ne asumăm guvernarea. Există mai multe curente în partid, se discută cu privire la alianțe. Din punctul de vedere al doctrinei, ne găsim exact acolo unde trebuie în acest moment, ne încadrăm în cel mai modern curent european, acela al naționalismului pozitiv (…) Dintre proiecte promovate de noi, vreau să amintesc câteva. Votul la 16 ani. credem că, din moment ce plătești impozite de la 16 ani, trebuie să ai și drept de vot. Apoi, impozitarea marilor averi, care poate aduce la buget 6 miliarde de euro anual, numai că sistemul încă refuză; dar noi nu vom renunța. Avem și o inițiativă privind jurnaliștii – activitatea lor să fie considerată activitate de creație și efectele ar fi majore, dacă ne referim doar la o pensie mărită cu 50%. Mai avem și alte inițiative, privind conservarea patrimoniului agricol, și mă refer aici la conservarea solului și apei, la o strategie de combatere a secetei, la reevaluarea alimentelor, în condițiile în care exportăm produse agricole mai mult decât importăm, dar importăm mai multe alimente decât exportăm”.

Constantin Moisii: UNPR este un parter loial și de nădejde. Sintagma «interes național», de care râdea lumea, care a fost relansată în politica actuală de noi, acum o îmbrățișează toată lumea. Aș putea să vă vorbesc despre legea pensiilor militare, cea privind sporurile pentru grupele de muncă. Personal, sunt în UNPR pentru că aici este mai multă ordine, disciplină. De aceea îi îndemn pe toți cei care cred în așa ceva să vină alături de UNPR”. (ZCH NEWS)

Articolul precedentNEAMŢ: Muncitorul care s-a înecat în canalul Bistriţa a fost găsit
Articolul următorNEAMŢ: Diplome de la Consiliul județean pentru rezerviști GALERIE FOTO
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.