isu barcaMuncitorul care s-a înecat în canalul de fugă al râului Bistriţa, în zona IVV, în dimineaţa de 20 mai, a fost găsit tocmai la Hidrocentrala din Săvineşti.

“Cineva l-a văzut plutind şi a anunţat angajaţii hidrocentralei, care ne-au sesizat”, a declarat slt. Andrei Grancea, purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ.

“Un echipaj de pompieri, cu barca pneumatică, a plecat spre locul solicitării, să scoată cadavrul la mal”.

Tânărul avea 24 de ani, era din Ţibucani, şi lucra ca muncitor necalificat la o firmă de construcţii. În ziua în care s-a înecat muncea la o casă din lemn, împreună cu un coleg, a vrut să ia o găleată cu apă din canal şi a căzut. Când a văzut că nu se mai întoarce, colegul lui l-a căutat şi aşa a descoperit nişte urme pe porţiunea betonată şi a dedus că a căzut în apă. Urmele respective au fost analizate şi de criminalişti, iar concluzia a fost aceeaşi: tânărul a căzut în canal şi a încercat să se salveze, dar a alunecat pe mâzgă.

Echipele de pompieri, cu tot cu scafandri, au început imediat căutările, însă fără niciun rezultat. În plus, nu se puteau face scufundări în canal decât dacă se oprea hidrocentrala, lucru care necesită aprobări de la Bucureşti.

Moartea tânărului muncitor este anchetată atât de poliţie, cât şi de inspectorii de muncă, pentru că accidentul s-a produs în timpul programului de lucru. (C. MIRCEA)