Eva Ungureanu, liderul Uniunii Sanitas Neamț, a declarat că până joi, 3 mai, s-au strâns în jur de 700 de semnături pentru grevă. „Am notificat despre greva de avertisment din 7 mai conducerile spitalelor Târgu Neamț și Roman, pe cele ale centrelor medico-sociale de la Păstrăveni, Bozieni, Bodești. Continuăm strângerea de semnături pentru greva generală, avem până acum 700 de semnături și de la membri și de la nemembri de sindicat care toți susțin greva. După ședința Consiliului Național al Federației Sanitas vom ști exact dacă va fi grevă”, a spus liderul Sanitas Neamț.

Uniunea Sanitas Neamț: „Avem 700 semnături pentru grevă”, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiGreva de protest din 7 mai se va derula prin participarea a două treimi din personalul sanitar și cel din asistența socială între orele 9:00-11:00, când în spitale și centrele medico-sociale din Neamț vor fi asigurate urgențele și activitatea curentă de către o treime din personalul în activitate. Dacă negocierile sindicaliștilor cu reprezentanții guvernului nu se vor concretiza în măsuri menite a rezolva solicitările din Sănătate, urmează greva generală, din data de 11 mai.

Uniunea Sanitas Neamț: „Avem 700 semnături pentru grevă”, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiFederația Solidaritatea Sanitară, celălalt organism sindical reprezentativ prezent la negocieri și care de asemenea strânge semnături, solicită în plus o soluție pentru „problema scăderii salariilor de bază ale anumitor categorii de personal, prin efectul transferului de contribuții, nefiind încă târziu pentru o reglementare reparatorie prin care transferul de contribuții să fie efectiv și să nu afecteze venitul net al vreunui salariat”.

Comunicatul de presă al Federaţiei Sanitas (Microsoft Word) – AICI. (C.I.)

Articolul precedentALERTĂ MEDICALĂ Analgezicul Doreta – retras de pe piață!
Articolul următorVânători-Neamţ: Anunţ privind închirierea păşunilor
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.