Pentru nemțeni răspunsul este unul singur, la film! Pentru că alte evenimente, în afară de trei târguri tradiționale de toamnă în Piatra-Neamț și Roman, astăzi, 5 noiembrie, nu sunt organizate alte evenimente.

Unde mergem astăzi?, ZCH NEWS - sursa ta de informații
Alexandru BELC

Însă, aveți ocazia să vedeți, la Cinema Mon Amour, cu începere de la ora 13,30, un film premiat la Cannes anul acesta, “Metronom”, al lui Alexandru Belc.

Unde mergem astăzi?, ZCH NEWS - sursa ta de informații
Distribuţie „Metronom”

În filmul „Metronom”, cu care a câștigat premiul pentru regie “Un Certain Regard” a Festivalului de la Cannes 2022, Alexandru Belc spune povestea a doi liceeni care trimit, în timpul comunismului, scrisori la emisiunea “Metronom” de la Europa Liberă.

„În timp ce Țiriac și Năstase joacă Finala Cupei Davis împotriva Americii în 1972, doi liceeni se iubesc și scriu scrisori la emisiunea METRONOM de la Europa Liberă. Când el primește aprobarea să plece definitiv din țară, împreună cu familia, ei știu că trebuie să se despartă, dar nu se așteptau ca ultimele zile împreună să devină hotărâtoare pentru întreaga lor viață”, este descrierea filmului de pe pagina de socializare a regizorului. Emisiunea “Metronom” de la Europa Liberă, a fost pentru mulți un simbol al rezistenței anti-comuniste prin muzică și e asociată în memoria colectivă a celor care au trăit în acea perioadă cu prezentatorul acesteia, Cornel Chiriac, care a prezentat-o în perioada 1969 – martie 1975, când a fost asasinat la München.

Tot la Mon Amour, de la ora 15,20, rulează “The Woman King” care ar trebui să fie, oarecum, un film istoric, dar este mai mult unul de acțiune. Ca să aveți un reper iată una dintre descrierele de pe un site de profil: Ne aflăm în Regatul Dahomey, actualul Benin, la sfârșitul secolului al XVIII-lea. Nanisca, cel mai remarcabil general al amazoanelor, trebuie să înfrunte invazia franceză și triburile din jur care încearcă să-i distrugă onoarea și să-i înrobească poporul. Această femeie își va conduce armata, inclusiv pe fiica ei Nawi, într-o luptă pentru a preveni distrugerea a tot ceea ce iubesc”.

Unde mergem astăzi?, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiDe la ora 18,00, un film cu aparență de film de familie, cu ceva comedie, recomandat celor peste 15 ani “The Estate” – 2022. Două surori care nu prea mai au nimic de pierdut, încearcă să-și cucerească o rudă bolnavă în fază terminală în speranța că vor obține ceva din averea acesteia.

La Cinema Shopping City, pe lângă “The Estate” și “The Woman King”, mai puteți viziona comedia “Mărturisește, Fletch!”, “Black Adam”, horror-ul “Capra cu trei iezi”, a lui Victor Canache, cu Maia Morgenstern, de la ora 19,30, dar și filme de animație pentru copii.

Unde mergem astăzi?, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPentru cei pasionați de paranormal – horror, tot la Mon Amour, de la ora 20,00, poate fi vizionat filmul “The Devil‘s light”. Într-o lume plină de posedări demonice, Sora Ann vrea să meargă la o școală de exorcism deschisă de Biserica Catolică, pentru a deveni prima femeie exorcist.

Angela Croitoru

Articolul precedentCe putem vizita în week-end: “Flori de toamnă“ la Grădina Botanică Iași
Articolul următor„Adoptă un prieten!” – pe platoul Curții Domnești din Piatra-Neamț
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.