Trotinetiștilor li se pregătește ceva, iar în viitor aceștia ar putea circula pe drumurile publice cu o viteză mai mică cu 10 kilometri față de cea care este reglementată acum. Anunțul a fost făcut de deputatul PNL Gabriel Andronache, care a propus Comisiei Juridice un amendament pentru limitarea vitezei cu care circulă trotinetele electrice la 15 km/h. Asta în condițiile în care, la acest moment, bicicletele electrice pot circula cu cel mult 25 km/h. Parlamentarul susține că acțiunea sa este motivată de faptul că trebuie protejați copiii dar și vârstnicii care circulă pe trotuare.

Trotinetiștilor li se pregătește ceva, ZCH NEWS - sursa ta de informații“Am propus în Comisia Juridică un amendament: trotinetele electrice care circulă pe drumurile publice să aibă viteza limitată la maxim 15 km/h. În prezent limita este de 25 km/h; mult prea mult! A venit momentul să spunem STOP agresivității. A venit momentul să protejăm vârstnicii, copiii și în general oamenii care circulă pe trotuar și care trebuie să se ferească de cei care nu respectă nicio regulă în utilizarea trotinetelor electrice. Reducerea vitezei setate este o primă soluție“, este postarea de pe Facebook a liberalului Gabriel Andronache, preluată de agențiile de presă.

Demnitarul a mai precizat că dezbaterea asupra amendamentului va fi reluată săptămânile următoare. Conform normelor legale cei care folosesc trotinete electrice nu au voie să circule pe trotuare, iar utilizarea este permisă unui singur pasager pe cursă. Chiar și așa, nu de puține ori prin Piatra Neamț, mai ales la lăsarea serii, sunt tineri care merg câte doi pe bicicletă. (G.S.)

Articolul precedentCe putem vizita în week-end: “Flori de toamnă“ la Grădina Botanică Iași
Articolul următor„Adoptă un prieten!” – pe platoul Curții Domnești din Piatra-Neamț
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.