0:00

Un ordin al ministrului Mediului, care aşteaptă doar publicarea în „Monitorul Oficial” pentru a intra în vigoare, va permite împuşcarea urşilor din specia urs brun în cazul în care aceştia atacă oameni.

„Recoltarea exemplarelor din specia urs brun care au atacat populația umană se poate realiza de către gestionarii fondurilor cinegetice în termen de 24 de ore de la producerea incidentului”, este modificarea care se va aduce planului de intervenţie în cazul atacurilor de urs brun.

Undă verde pentru împuşcarea urşilor care atacă oameni, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiDupă „recoltare”, în termen de 48 de ore, gestionarii fondurilor cinegetice din care respectivul exemplar face parte trebuie să depună documentaţia justificativă. Adică, acele dovezi scrise din care reiese că ursul a atac un om sau mai mulţi.

Ordinul va fi dat în baza derogărilor care se pot acorda pentru animalele în cazul cărora nu există riscul ca acestea să aibă un impact negativ semnificativ de ordin calitativ sau cantitativ asupra populației care face obiectul derogării, potrivit referatului din spatele ordinului. Proiectul de ordin a fost pus în dezbatere publică, până pe data de 2 octombrie, pe site-ul ministerului. (A.C.)

Articolul precedentȘtire actualizată. Târgu-Neamţ: Un tânăr i-a furat geanta unei femei pe stradă
Articolul următorO şoferiţă începătoare a ieşit de pe şosea şi s-a oprit în calea ferată
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.