0:00

Un tractor cu baloți de paie a luat foc pe drum, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiMiercuri (10 august) după-amiază, un tractor cu remorcă, încărcat cu baloți de paie, a luat foc pe un drum din comuna Petricani. Când au ajuns pompierii acolo, paiele erau cuprinse de flăcări, iar cauciucurile deja erau degradate. Pompierii au salvat tractorul și au stabilit că paiele s-au aprins din cauza scânteilor de la toba de eșapament.

Imediat după stingerea incendiului, pompierii au fost anunțați că arde vegetația uscată de pe un teren din comuna Păstrăveni.

”La locul indicat s-au deplasat 5 subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Târgu Neamţ cu o autospecială de stins incendii şi membrii Serviciului Voluntar al comunei, cu o autospecială”, a precizat lt. Andrei Grancea, purtătorul de cuvânt al ISU Neamț. ”Forţele au stins după o oră incendiul, în urma căruia a ars vegetaţie uscată, pe o suprafaţă de aproximativ 15 hectare. Cauza probabilă a incendiului: focul deschis în spaţii deschise”.

La ora 16:07, alarma a sunat din nou după ce un apel la 112 a anunțat că în Bodești un autoturism a ieșit de pe carosabil, șoferul era conștient, dar interiorul mașinii era plin de fum. Militarii au luat măsuri pentru a preveni izbucnirea unui incendiu, iar conducătorul auto, în vârstă de 64 de ani, care avea un traumatism la coloana lombară, a fost preluat de o ambulanță SMURD și dus la spital.

O oră mai târziu, un alt incendiu a fost anunțat într-o grădină de la marginea satului Tălpălăi (comuna Pânceşti). Ardeau 8 stoguri mari de fân, în total în jur de 50 de tone, iar după ce-au stins focul pompierii au stabilit că a fost vorba despre o acțiune intenționată. (C.M.)

Articolul precedentANM: COD GALBEN de furtuni în Bacău şi Vaslui
Articolul următorAmenzi şi confiscări în domeniul afacerilor cu material lemnos
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.