pietricica turism

ACTUALIZARE 3 IULIE: Din punctul de vedere al poliștilor, cauza accidentului a fost nepăstrarea distanței dintre autovehicule. TIR-ul încărcat cu cherestea era condus de un tânăr de 23 de ani, din Piatra Neamț, iar autoturismul din față era condus de un tânăr de 19 ani, tot din Piatra Neamț. Ambii șoferi au fost testați și a rezultat că nu consumaseră alcool. Singurul rănit este șoferul TIR-ului, care a fost transportat la spital. În cauză a fost întocmit un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă. Implicit, șoferul vinovat va trebui să suporte și pagubele, care nu sunt deloc mici.

Actualizare: Şoferul TIR-ului a declarat că a fost şicanat în trafic de conducătorul auto al unui autoturism VW Golf, care l-a depăşit şi apoi a frânat brusc în faţa sa. Ca să evite coliziunea, a tras de volan, a acroşat totuși Golf-ul, după care a intrat în gardul unei case, a rupt branşamentul la gaz, a mers în gardul unei a doua case, iar la a treia s-a răsturnat, după ce-a rupt gardul şi un stâlp de electricitate. Toată zona nu are curent electric. TIR-ul a lovit, de asemenea, un autoturism oprit, pe care l-a aruncat la o distanţă de aproape 50 de metri pe contrasens.

Circulația este oprită pe ambele sensuri de mers și este deviată pe străzi lăturalnice din Săvinești. Localitatea Săvinești în continuare nu are curent electric.

Știre inițială: Un TIR încărcat cu lemn a ieşit de pe carosabil, în această seară (2 iulie) şi s-a izbit în gardul unei gospodării din Săvineşti, partea dinspre Roznov. După impact, TIR-ul s-a răsturnat. Din primele informaţii primite de echipajele de intervenţie, autotrenul a rupt ţeava de gaz şi nişte cabluri, şi a acroşat două autoturisme. Poliţia a anunţat că este posibil să fie două victime. Vom reveni cu detalii.