pietricica turism

Actualizare 18.15: Pompierii au reușit să-l găsească și pe tânărul de 21 de ani care s-a înecat în apele Bistriței. Este a treia persoană găsită înecată în județul Neamț în ultimele două zile.

Actualizare: Astăzi, 3 august, în jurul orei 11.00, bărbatul de 60 de ani a fost găsit înecat de pompierii militari și scos la mal în zona în care se presupunea de la început că a căzut.

Scafandrii din Suceava și din Bacău vor fi mobilizați pentru căutarea unui tânăr de 21 de ani și a unui bărbat de 60 de ani, dispăruți în apele Bistriței, în seara de 2 august. Despre tânărul de 21 de ani există certitudinea că s-a înecat.

”S-a dus să se scalde, pur și simplu”, a declarat Aurel Ciocănel, primarul de Costișa. ”Era cu doi prieteni, dar numai el a sărit în apă și dus a fost. Nu lucra la balastieră, cum am văzut că s-a zvonit. Lucra cu tatăl lui în construcții, în perioada asta chiar construiau ceva pentru ei. Dar în zona în care s-a înecat este o balastieră și albia are tot felul de găuri  formate de-a lungul anilor, prin exploatare. De vreme ce prietenii nu l-au mai văzut ieșind la suprafață este clar că s-a înecat. Părinții lui mai au un singur băiat, mai mic”.

Al doilea bărbat care a dispărut, este din comuna Blăgești, județul Bacău, dar lucra ca văcar la Frunzeni. În după-amiaza de 2 august a băut. Mai mulți oameni l-au văzut dormind pe malul apei. Baraca în care locuia era la nici 100 de metri, dar n-a mai ajuns acolo. Rudele sale au alertat autoritățile când au văzut că nu-l găsesc nicăieri. În locul în care a dormit a fost găsită furca pe care o purta cu el, așa că presupunerea logică a fost că a alunecat în apă, probabil în timp ce dormea.

ISU Neamț a început căutările încă de aseară, însă nu s-a putut lucra foarte mult pentru că s-a întunecat. ”Astăzi vom relua căutările în albie, în ambele puncte, dar cum scafandrii noștri sunt plecați la Constanța, am discutat deja să vină cei de la Suceava și de la Bacău”, a declarat lt. col Mihai Ciprian Mitrea, șeful ISU Neamț.

C.M.