Doctorul Dan Dorin Morenciu, fostul director al Direcției de Sănătate Publică Neamț, a fost trecut pe o funcție de execuție. Concret, în prezent el este inspector la Departamentul de control al sănătății publice din cadrul DSP Neamț, unde se ocupă, cel puțin teoretic, inclusiv cu verificarea campaniilor de vaccinare.

”Decizia prin care domnul Morenciu a fost trecut de pe funcția de conducere pe cea de execuție are data de 1 august”, a precizat dr. Mirela Grădinaru, purtătorul de cuvânt al DSP Neamț. ”Dumnealui are acum mai multe atribuții, stabilite prin ordinul 1078/2010 și da, se va ocupa inclusiv cu verificarea vaccinărilor, dar și cu acțiunile tematice și reclamațiile. Din câte știu, în acest moment este în derulare o acțiune tematică privind condițiile din cimitire”.

Până astăzi, 3 august, la DSP Neamț n-a ajuns niciun document oficial referitor la demiterea dr. Daniela Marcoci, așadar dumneaei deține în continuare funcția de director executiv adjunct al DSP Neamț. Reamintim că în comunicatul Ministerului Sănătății se preciza: ”Ministrul Sănătății, domnul Florian Bodog, a propus schimbarea din funcție a directorilor executivi și a celor care ocupă funcția de directori executivi adjuncți sănătate publică ai direcțiilor de sănătate publică din următoarele județe: Caraș Severin, Hunedoara, Neamț, Prahova și Ilfov”. Iar propunerea ministrului venea ca urmare a faptului că în județele menționate rata de vaccinare împotriva rujeolei și a altor boli contagioase era sub 50%. Pentru procentul redus de vaccinare a răspuns, cel puțin deocamdată, doar doctorul Morenciu. Cine îi va lua locul și se va ocupa în continuare cu supravegherea stării de sănătate publică din județul Neamț rămâne de văzut. Deocamdată, DSP Neamț este condusă de dr. Daniela Marcoci și de directorul executiv economic Constantin Oprea. Ministerul n-a trimis, încă, niciun document cu privire la persoana care va prelua, oficial, atribuțiile pe care le-a avut dr. Dan Dorin Morenciu.

C.M.

 

Articolul precedentȘtire actualizată: Un tânăr de 21 de ani și un bărbat de 60 de ani, căutați în Bistrița
Articolul următorCod portocaliu de căldură în Moldova pentru vineri și sâmbătă
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.