0:00

Un tânăr de 19 ani a “curăţat” 9 maşini într-o săptămână, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiDupă ce-au primit reclamaţii pe bandă rulantă în ultima săptămână, poliţiştii din Bacău au reţinut un tânăr de 19 ani, din comuna Măgireşti, care a spart 9 maşini şi a furat absolut toate obiectele pe care le-au găsit în interior.

“Din cercetările efectuate de polițiști a rezultat că tânărul în cauză, în perioada 22-28 februarie a.c., profitând de neglijența proprietarilor de autoturisme, care au lăsat la vedere bunuri de valoare, prin spargerea geamurilor de la 9 autovehicule parcate în municipiul Moinești, ar fi sustras din acestea bani și bunuri în valoare totală de 13 150 de lei”, se arată în comunicatul IPJ Bacău. “Cu ocazia cercetărilor au fost recuperate sume de bani și bunuri în valoare totală de 10 000 lei. Faţă de tânărul în cauză s-a dispus măsura reţinerii pe o perioadă de 24 de ore, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Moineşti, cu propunere de arestare preventivă”.

Un tânăr de 19 ani a “curăţat” 9 maşini într-o săptămână, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiCa de fiecare dată când se petrec spargeri în serie, poliţiştii îi sfătuiesc pe proprietarii de autoturisme să elimine cauzele care-I “ajută” pe infractori şi să înceapă prin a-şi monta sisteme de alarmă, să parcheze în locuri amenajate şi iluminate şi să nu lase niciodată la vedere bani sub bunuri de valoare. În plus, maşina nu trebuie lăsată descuiată nici dacă proprietarul lipseşte doar câteva minute, iar transportatorii de mărfuri trebuie să fie atenţi, în timpul popasurilor, iar dacă se opresc pentru o noapte întreagă,m neapărat să caute o parcare păzită.

Un tânăr de 19 ani a “curăţat” 9 maşini într-o săptămână, ZCH NEWS - sursa ta de informații“Este foarte important să nu ţineţi în autoturism actele de identitate, permisul de conducere, actele de înmatriculare ale maşinii sau orice alte documente”, recomandă IPJ Bacău. “Respectând aceste câteva reguli şi aplicând măsurile de siguranţă care se impun, noi, poliţiştii, suntem convinşi că nu veţi deveni victime, ci beneficiarii unei vieţi sigure, aşa cum îşi doreşte fiecare dintre dumneavoastră! Poliţia vă recomandă să nu lăsaţi în interiorul maşinii, nici pentru câteva minute, bani, telefoane mobile, aparatură electronică, genţi sau alte bagaje ce pot ispiti infractorii”.

Cristina Mircea

 

Articolul precedentOperațiunea prevenirea incendiilor: studiu de caz Primăria Piatra Neamț și instituțiile subordonate
Articolul următorCadouri de Mărțișor de la copiii din centrele de plasament pentru bunicii uitați de familii
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.