Un tânăr a intrat în șoc traumatic după ce și-a rupt mâna pe Ceahlău, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiUn tânăr de 30 de ani, din Bacău, care a vrut să urce astăzi, 27 iunie, la Toaca, a suferit un accident pe la jumătatea traseului prin Lutul Roșu. Bărbatul, care era foarte bine echipat și avea bocanci excelenți pentru munte, a alunecat pe un prag de piatră și a căzut în mână, suferind o fractură de humerus, mai sus de cot.

Când l-a preluat echipa Salvamont, accidentatul intra în șoc traumatic, avea dispnee, tremura și acuza dureri mari”, a declarat Raul Paplicef, șeful Serviciului Salvamont Neamț. ”După atâta ploaie, pietrele și rădăcinile sunt acoperite cu un fel de mâzgă, pe care se poate aluneca foarte ușor, așa că mitul pantofarilor de munte, care sunt singurii predispuși la accidentări, nu se confirmă întotdeauna. Omul acesta avea bocanci mai buni decât ai noștri și totuși i s-a întâmplat”.

Victimei i s-a acordat primul ajutor la locul accidentului, după care a fost transportată cu targa, timp de două ore, până la Izvorul Muntelui, de unde a fost preluată de o ambulanță.

C.M.

Articolul precedentDe la 1 iulie, utilizarea cardului de sănătate redevine obligatorie pentru majoritatea serviciilor medicale
Articolul următorBărbat căzut de pe un pod, la Cracăul Negru