Primăria Piatra Neamț prin Direcția de Asistență Socială a acordat primele ajutoare la încălzire pentru cei care au depus cereri în lunile noiembrie și decembrie. Deși numărul beneficiarilor este cam același în fiecare lună, o mare parte dintre dintre solicitanți nu au primit bani pentru încălzire pentru că nu întruneau condițiile cerute de lege. În cele două luni au fost respinse 430 de cereri pentru ajutorul la încălzire, cele mai multe dintre acestea fiind depuse de cei care își încălzesc locuințele cu lemne.

”Ajutorul la încălzire se dă pentru tot sezonul rece, iar dintre cele 580 de cereri depuse în lunile noiembrie și decembrie, 380 au fost respinse. Motivul este acela că marea majoritate a persoanelor a căror solicitări au fost respinse locuiesc la periferia orașului, în case vechi și nu pot prezenta dovada faptului că sunt proprietari pe acele locuințe. Sunt foarte multe persoane în situația aceasta”, a explicat Ana Berea, director al Direcției de Asistență Socială, Primăria Piatra Neamț.

Până la această dată au fost depuse 4.171 de dosare pentru acordarea ajutorului la încălzire pentru toate formele – gaze naturale, energie termică în sistem centralizat, energie electrică și lemne. 1.140 dintre acestea au fost respinse pentru că nu întruneau criteriile prevăzute de lege. Cei care doresc în continuare să depună astfel de solicitări pentru a beneficia de ajutorul pentru încălzire o pot face până pe data de 20 ianuarie, în acest fel primind ajutorul respectiv inclusiv pentru luna ianuarie. (I.C.)