0:00

* contribuabilii nemţeni au dat iama în mărfurile confiscate

Ultima vizită pe care Ziarul Ceahlăul marcă înregistrată a făcut-o la magazinul Fiscului de Neamţ a fost în luna septembrie a anului trecut. Atunci v-am arătat ce fel de marfă puteţi cumpăra cu doar 10 lei bucata. Ne-am păstrat obiceiul aşa că acum, la început de an, le-am solicitat reprezentanţilor Administraţiei Finanţelor Publice Neamţ să ne permită să vizităm magazinul de mărfuri confiscate. L-am găsit mai gol ca niciodată. Ce-a mai rămas? Am mai găsit astăzi câteva zeci de flacoane de colonie moldovenească, câteva zeci de perechi de blugi, tricouri bărbăteşti şi papuci pentru copii. În rest bătea vântul.. Sărbătorile de iarnă sunt “vinovate” pentru epuizarea stocurilor spun magazionerii:

S-a vândut marfa. Nesperat de bine, mai ales acum, în preajma Crăciunului. Oamenii ştiu că nu tot timpul loturile sunt din cele de cea mai bună calitate, dar totuşi cumpără, pentru că preţurile stabilite de evaluatorii noştri sunt mici.”

Fiscul, cu magazia goală după sărbători, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Şi pentru că sunt mulţi cei care cred în teoria conspiraţiei şi ar putea să bage mâna în foc că marfa este sortată înainte ca ea să fie expusă pentru contribuabilii de rând, am cerut şi o situație oficială a stocurilor periodice cu bunurile care au intrat în magazia Fiscului din Neamţ:

Pantofi de damă – 2,5 lei/perechea

Material textil, culoare neagră, 2,5 mX1,5 m – 5 lei/bucata

Camere de cauciuc pentru bicicletă – 2 lei/bucata

Lanterne cu leduri – 5 lei/bucata

Fețe de masă de culoare albă și crem 1,8X1,4 m – 3 lei/bucata

Perdea 1,8X1,5 m – 3 lei/bucata

Șosete damă lycra – 0,5 lei/perechea

Casetofon auto marca Goldy – 10 lei/bucata

Telefon fix marca Panatel, negru – 10 lei/bucata

Butoiaș din lemn, artizanal – 5 lei/bucata

Găleți albe de metal – 3 lei/bucata

Ceasuri electronice de cameră – 10 lei/bucata

Insecticid Flit – 3 lei/flaconul

Cremă de ras Kapo – 2 lei/flaconul

Pantofi sport din pânză – 10 lei/perechea

Ochelari de soare – 5 lei/perechea

Trusă de șurubelnițe, 28 de piese – 5 lei/bucata

Ștergătoare auto – 3 lei/bucata

Set de cuțite cu 8 buc – 10 lei/setul

Geacă imitație de piele maro – 10 lei/bucata

Bicicletă de copii cu roți ajutătoare – 30 lei/bucata

Set pilotă și două fețe de pernă – 10 lei/setul

Set de oale prevăzute cu capac(5 piese) – 30 de lei/setul

Fiscul, cu magazia goală după sărbători, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Potrivit reprezentanţilor Fiscului de Neamţ, în decembrie s-a vândut marfă în valoare de 2,585 lei. Suma nu e mică, dacă luăm în considerare că produsele au fost evaluate sub preţul pieţei. Luna decembrie a fost, ce-i drept, o lună “plină” pentru direcţiile care au abilitatea să confişte mărfuri. Valorificarea bunurilor confiscate de Garda Financiară, Vamă sau Poliţie, trecute din proprietatea firmelor sau a persoanelor fizice în proprietatea statului, se face fie prin magazinul propriu al Fiscului, bursa de mărfuri, licitaţie publică, în regim de consignaţie sau direct de la locul de depozitare, după caz. Fiscul din Neamţ are punct de desfacere din anul 2006. Mărfurilor, odată evaluate de comisia de specialişti din cadrul Direcţiei Financiare, li se stabilesc preţurile de valorificare, iar dacă nu sunt vândute atunci preţul le este redus, în etape. Listele complete de stocuri scoase la vânzare pot fi consultate la sediul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Neamţ. Magazinul se află la parterul sediului şi este deschis de luni până vineri, între orele 15.00 şi 16.00.

Ioana HAGI-STAN

Articolul precedentUn sfert din dosarele pentru ajutor la încălzire respinse
Articolul următorBanca Transilvania a donat Spitalului Roman zece calculatoare