Un bărbat de 41 de ani, din Săvinești este cercetat penal pentru săvârșirea a nu mai puțin de 4 infracțiuni într-o singură zi. Beat fiind, vineri, 28 mai, s-a dus acasă la o rudă din Podoleni, unde se aflau soția și fiul său. El este acuzat că a pătruns fără drept în locuință, unde a amenințat pe proprietarea casei, o femeie de 60 de ani, precum și pe soția și fiul său, după care a plecat.

După ce și-a vărsat furia asupra familiei sale, bărbatul s-a urcat la volan, familia anunțând între timp poliția. Oamenii legii au constituit filtre pe DN 15, în localitatea Săvinești și l-au depistat în trafic cu o alcoolemie de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat. A fost condus la o unitate medicală, unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii, cu exactitate, a alcoolemiei, după care polițiștii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Săvineşti au continuat cercetările la sediu. Bărbatul are acum dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului, violență în familie, ameninţare şi violare de domiciliu. Pentru început, el a fost reținut pentru 24 de ore.

Pentru că atât femeia amenințată, cât și familia sa au spus polițiștilor că se tem pentru viața și integritatea lor, a fost emis un ordin de protecție provizoriu împotriva acestuia.

El era deja în atenția oamenilor legii pentru că, în urmă cu două zile, a făcut un scandal monstru acasă, în Săvinești, și-a bătut soția de 39 de ani și l-a amenințat pe fiul său, de 20 de ani, care încerca să-l calmeze și să-și scape mama de furia lui.

Angela Croitoru

Articolul precedentNeamț: Trei șoferi prinși beți la volan
Articolul următorLocuri de muncă în instituţii bugetare din Regiunea Nord-Est
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.